Antena Meniu Search
x

Video Internatul unui liceu din Odorheiu Secuiesc, prăbușit parțial. Patru copii scoși până acum de sub dărâmături. Ultima victimă resuscitată la fața locului

Incident dramatic în Odorheiu Secuiesc. Peretele internatului Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit luni după-amiază, iar mai mulți elevi ar fi fost prinși sub dărâmături. Trei copii, cu vârste cuprinse între 16-17 ani au fost scoși de pompieri. Una dintre victime a fost extrasă în stop cardiorespirator și din fericire a răspuns manevrelor de resuscitare. Se caută și alte victime. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.12.2023, 19:22

Vezi și

Pompierii acționează la fața locului și caută în continuare printre dărâmături supraviețuitori. Trei victime, una conștientă, una semiconștientă și una aflată în stop cardiorespirator au fost scoase până acum de sub dărâmături. Victima aflată în stop cardiorespirator a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia. Echipele de salvare care acționează în locul în care s-a prăbușit peretele unei școli din Odorheiu Secuiesc au găsit a patra victimă sub ruine, care a fost scoasă de sub dărâmâturi inconștientă și a fost predată echipajelor medicale de la fața locului. „A fost extrasă și cea de-a patra victimă, este inconștientă, a fost predată echipajelor medicale de la fața locului”, a explicat IGSU. Copilul este resuscitat fiind în stare gravă, au adăugat echipele de intervenție.

S-au făcut lucrări în curtea internatului

„Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături”, a comunicat IGSU

"Până în acest moment trei persoane au fost extrase, una în stare conștientă, una în stare semiconștientă și ultima în stare gravă, toate trei fiind transportate la Spitalul Municipal din Odoheiul Secuiesc. Ar fi vorba despre patru minori surprinși, nu sunt informații certe. Colegii sunt agrenați în acțiunile de căutare și salvare a tuturor posibile victime. Copiii au în jur de 16 - 17 ani", a declarat maior Alina Maria Ciobotariu, ISU Harghita. 

Suprafața afectată este de aproximativ 200 mp. La locul intervenției au fost alocate 2 mașini de stingere, 1 descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanță SMURD, 2 ambulanțe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Misiunea este în dinamică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Zorgo Noemi, s-au efectuat lucrări în curtea căminului pentru a conecta clădirea la rețeaua de canalizare și la rețeaua pluvială. Este posibil ca lucrările efectuate sub fundația clădirii să fi afectat structura de rezistență. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Internatul unui liceu din Odorheiu Secuiesc, prăbușit parțial. Patru copii scoși până acum de sub dărâmături. Ultima victimă resuscitată la fața locului