Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Fetiţă electrocutată într-un loc de joacă din Bucureşti, unde alţi doi copii au avut aceeaşi soartă. Mamă: "Învineţită, cu gura încleştată, nu coopera"

Pericol de moarte într-un parc din Bucureşti. O fetiţă de 10 ani s-a electrocutat la un loc de joacă din Sectorul 6 după ce a atins un stâlp de iluminat. Copila a fost trântită la pământ unde a rămas inconştientă până când medicii au reuşit s-o stabilizeze. Spaţiul a fost închis, iar angajaţii companiei de energie electrică au verificat toţi stâlpii. Şocant este că în acelaşi parc au mai fost două cazuri trase la indigo.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 08.08.2023, 19:08

Vezi și

Ca în fiecare zi, fetiţa a ieşit la joacă alături mai mulţi prieteni. Mama o supraveghea îndeaproape. "Fetiţa în vârstă de numai 10 ani ar fi încercat să se caţere pe acest gard ca să intre în parc. A pus mâna pe stâlp ca să nu se dezechilibreze, însă s-a electrocutat. Un moment mai târziu, a leşinat şi a rămas întinsă pe jos", arată Cosmina Balint, reporter Observator.

Fetiţa, electrocutată în parc

Totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă. "A căzut pe spate inconştientă. Era învineţită, cu gura încleştată, nu era coerentă, nu coopera. În halul în care am văzut-o acolo jos... Este strigător la cer!", spune Ionela Mioara, mama fetei. "Nu-şi revenea, la un moment dat s-a învineţit şi şi-a pierdut cunoştinţa", povesteşte un martor.

Mama a ţipat disperată la martori să sune la 112. "Eu, când să ajung la ea, am tras de poarta aceea să ajung mai repede. În timp ce trăgeam, m-am atins şi m-a ciupit", adaugă Ionela Mioara, mama fetei. 

Pe acelaşi subiect

Fata a fost dusă cu o ambulanţă la spitalul Grigore Alexandrescu, unde a rămas internată. "I s-au făcut analize. I s-au administrat medicamente, EKG, CT. În momentul de faţă se simte bine", mai spune Ionela Mioara, mama fetei. 

Locul de joacă a fost sigilat

După scenele de groază, pe locul de joacă s-a pus sigiliu. "Poliţiştii au luat măsuri de siguranţă, parcul a fost evacuat şi a fost solicitată o echipă de specialitate în vederea verificării reţelei de energie electrică", a declarat Crina Eșanu, Poliția Capitalei.

Angajaţii companiei de electricitate au întrerupt curentul în zonă. Într-un comunicat, reprezentanţii operatorului de distribuție spun că instalaţia electrică din parc nu le aparţine, dar că au făcut verificări suplimentare. Stâlpul de iluminat public trebuia verificat de Primăria Sector 6. Am încercat să obţinem un punct de vedere din partea instituţiei, dar edilul nu a fost de găsit. 

"Instalația electrică din parcul în care a avut loc incidentul nu aparține E-Distribuție Muntenia. Echipele operatorului au efectuat verificări suplimentare în acest areal. Colaborăm cu instituțiile și companiile abilitate pentru a asigura siguranța comunităților unde ne desfășurăm activitatea", susţin reprezentanţii E-Distribuție Muntenia.

Alţi doi copii au avut aceeaşi soartă

Oamenii din cartier sunt revoltaţi. "Un incident similar a avut loc acum doi ani, când un copil s-a electrocutat când a atins acelaşi stâlp de iluminat din parcul din Sectorul 6 al Capitalei", transmite Cosmina Balint, reporter Observator.   

"Acum doi ani, tot acolo. Şi acum patru ani în partea aia", spune un bucureştean. "Tot la stâlpul ăla şi au zis că o să ia măsuri. Ne-au lăsat fără lumină în parc o perioadă şi când i-au dat drumul, uite, să moară copilul", adaugă un altul.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi trebuie să tragă acum la răspundere vinovaţii.

În fiecare an, în jur de 200.000 de copii din România ajung la spital din cauza accidentelor petrecute de locurile de joacă. Potrivit legislaţiei, parcurile ar trebui verificate săptămânal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Fetiţă electrocutată într-un loc de joacă din Bucureşti, unde alţi doi copii au avut aceeaşi soartă. Mamă: "Învineţită, cu gura încleştată, nu coopera"