Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Bărbatul lovit mortal de o maşină de pompieri este un cunoscut lăutar din Bacău. "Au încercat să muşamalizeze"

Accident groaznic pe o trecere de pietoni din Bacău. Un bărbat de 49 de ani a fost lovit în plin de o maşină de pompieri. Angajaţii ISU circulau cu o viteză ameţitoare şi familia victimei face acuzaţii grave. Cei doi pompieri ar fi început, imediat după accident, să ascundă probe şi să se pună de acord asupra declaraţiilor. 

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 19:29

Vezi și

Un bărbat zace pe asfalt. Este deznodământul unei curse nebune a unor pompieri în Bacău. Mai mulţi martori încearcă să-l ajute. Toată nenorocirea a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă. În imagini se vede cum victima, un bărbat de 49 de ani, se aşază în dreptul trecerii de pietoni. Maşinile trec cu viteză şi niciun şofer nu opreşte.

După mai bine de un minut de aşteptare, pietonul îşi face curaj şi traversează în grabă. Nu apucă să vadă maşina pompierilor care circulă cu o viteză ameţitoare, cu girofarul pornit. Impactul este cumplit. Pentru o clipă, angajaţii ISU încearcă să-l evite. În zadar. Îl lovesc cu lateralul maşinii şi îl aruncă în aer zeci de metri. Pietonul cade pe şosea. Tragedia se întâmplă sub ochii soţiei şi ai nepotului de cinci ani. Biata femeie aleargă disperată spre el.

Martor: A venit maşina aia albă şi l-a luat în plin.

Reporter: A avut sirena pusă?

Pe acelaşi subiect

Martor: Nu, nimic! S-a întâmplat de am fost aici! Am luat de la doamna nişte apă rece. I-am dat pe faţă.

Martor: Am auzit o bubuitură imensă. Am crezut că s-au buşit două maşini. Toată lumea a sărit în ajutor, l-au resuscitat. Dar n-a mai dat niciun semn.

În maşina ISU, erau doi pompieri din Vrancea. Ar fi venit de la o misiune din Botoşani, s-au scuzat ei.

Familia victimei face acuzaţii grave

Paul Ciutu, cumnatul mortului: Nu aveau foile completate, încercau să le completeze cât noi stăteam pe margine. Unul dintre ei încerca să completeze, a intrat în maşină. Au încercat să muşamalizeze. Nu erau echipaţi, erau în şlapi

Dan era saxofonist, membru al tarafului Lăutarii din Bacău. Şi-a dedicat toată viaţa scenei.

Sandu Gheorghe, fiu: Este o pierdere cumplită, el era stâlpul familiei. 

Şefii celor doi pompieri tac. Reprezentanţii ISU Vrancea refuză să ofere orice fel de detalii despre misiune la care a participat în judeţul Botoşani pompierul implicat în acest accident.

ISU Vrancea, Cristina Pîrvu: Echipajul se întorcea după ce încheiase o misiune la care fusese trimis. Alte declaraţii nu sunt în măsură să dau în acest moment.

Trecerea de pietoni din Filipeşti este o adevărată loterie pentru toţi cei care încearcă să o traverseze. Asta pentru că se afla pe drumul euopean E85 şi, de cele mai multe ori, nu doar că şoferii nu opresc pentru a traversa pietonii. Nici măcar nu încetinesc.

Constantin Rusu, consilier primărie Filipeşti: Se circulă cu viteză, atât maşini mici cât şi camioane. S-a semnalizat şi luminos, s-au făcut tot felul de delimitatorea, sunt degeaba.

Pompierul a ieşit negativ la testul de alcoolemie, iar ancheta a fost preluată de Pachetul Militar Iaşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Bărbatul lovit mortal de o maşină de pompieri este un cunoscut lăutar din Bacău. "Au încercat să muşamalizeze"