Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Un copil a murit, iar cei 5 prieteni ai săi sunt în stare gravă, spulberați pe ”trecere” de un șofer beat. Ultimele imagini cu Cosmin în viață

Mai multe familii din Petroşani trăiesc un coşmar în prag de sărbători. Şase copii au fost spulberați pe trecerea de pietoni de un tânăr fără permis, care s-a urcat băut la volan! Un băiat de 11 ani a murit la spital, iar ceilalți cinci sunt în stare gravă. Copiii se întorceau de la festivitatea de premiere de la clubul de fotbal la care jucau. După carnagiu, șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului. A fost prins la câțiva kilometri distanță.  Acum a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 22.12.2022, 19:37

Vezi și

Sunt ultimele imagini cu un băiat fericit. Cosmin a urcat pe scenă ca să-și primească medalia pentru un an plin de reușite la clubul de fotbal din Petroșani. Copilul de doar 11 ani urma să se pregătească alături de frățiorul lui pentru venirea lui Moș Crăciun. N-a mai apucat.

Animație grafică: Spulberați pe trecerea de pietoni

Bunica lui Cosmin: Știe că frate lui nu o să mai vină, nu o să-l mai vadă niciodată.

Copil-martor: Am vrut să mergem acasă, atunci s-a terminat!

Pe acelaşi subiect

Profesor: I-a spulberat pe copii!

Ora 10 seara, după premierea de la club și o mică petrecere, Cosmin se îndrepta spre casă împreună cu mai mulți colegi.

Aveau de parcurs doar câteva sute de metri, când, la trecerea de pietoni, o mașină i-a spulberat. Șase copii au fost loviți în plin.

Damian Militaru, antrenor: Grup de 14-15 copii. Unii au avut noroc că au trecut mai repede, ceilalți, care au rămas în spate, au fost loviți. Nu merita acest copilaș de 11 ani să aibă soarta aceasta.

Femeie: Drum lin, campionule!

Alina - mama unui alt copil: Eu știu că ei s-au asigurat, că o mașină a oprit! Au trecut. Carnagiu! Dezastru! Coșmar! De la agonie la coșmar! Un copil s-a ridicat singur. Restul, inconștienți!

Alex Prunean, reporter Observator: Șoferul circula cu o viteză atât de mare încât unul dintre copii a fost purtat pe capota mașinii mai bine de 20 de metri, iar un pantof i-a fost proiectat în vârful copacului acela.

La volan era un tânăr de 19 ani, care, deși nu avea dreptul să conducă, s-a urcat și băut la volan. Avea o alcoolemie uriaşă. După carnagiu, individul - care în fața camerelor nu dă nicio declaraţie - nici măcar nu a stat să vadă măcelul.

Alex Prunean, reporter Observator: După accident, tânărul a mai condus fără oprire până aici, în Aninoasa, la aproximativ 10 kilometri distanță. Se comporta ca și cum nimic nu s-a întâmplat și le-a spun polițiștilor că nu știe de niciun accident.

Șase ambulanțe au fost chemate în ajutor. Cinci copii au fost duși de echipajele medicale la spital. Pe un alt băiat, l-au transportat părinții. Toți sunt în stare gravă, cu fracturi multiple. După o noapte în care s-au luptat pentru viaţa lui, medicii au declarat decesul lui Cosmin.

Dr. Alin Vasilescu, manager Sp. de Urgenţă Petroşani: Doi au rămas internați pe secții. Trei dintre ei au plecat în cursul dimineții spre Timișoara.

Un băiat de 14 ani este în stare gravă la Spitalul Județean din Timișoara. 

Sorin Barac, manager Spital Județean: Este în secția de terapie intensivă. Sperăm ca organismul lui să lupte. Rănile sunt multiple, sunt politraumatisme.

Ceilalți doi copii, de 13 și 14 ani, au ajuns în grija medicilor de la Spitalul de Copii din Timișoara.

Mihai Gafencu, Spitalul de Copii "Louis Țurcanu" Timișoara: Amândoi cu leziuni la nivelul membrelor inferioare, cu fracturi de tibie, unul dintre ei. Amândoi cu leziune de craniu.

Traumele i-ar putea ține pentru totdeauna în afara terenului de fotbal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Un copil a murit, iar cei 5 prieteni ai săi sunt în stare gravă, spulberați pe ”trecere” de un șofer beat. Ultimele imagini cu Cosmin în viață