Antena Meniu Search
x

Video Aninoasa, localitatea blocată în timp din cauza unei decizii ANAF: Şapte ani fără nicio investiţie în zonă

După şapte ani fără nicio investiţie, o localitate din Gorj a reuşit să iasă din blocajul financiar în care o lăsase o decizie a Fiscului. Primarul din Aninoasa a dus problema în instanţă şi a câştigat. Acum încearcă să recupereze măcar o parte din banii pe care i-a pierdut prin blocarea proiectelor.

Alin Stan
de Alin Stan

la 24.03.2022, 08:31

Vezi și

În urmă cu şapte ani, ANAF a constat un prejudiciu de două milioane de lei la un proiect privind modernizarea unui drum comunal. 

Ilie Pietroi - primar Aninoasa: O comisie economico-financiară a venit la solicitarea organelor de cercetare penală, respectiv DIICOT. Au venit, mi s-a spus că totul este în regulă. Au mers să discute cu şefii lor, aşa mi s-a spus verbal. Apoi au spus că nu mai este  bine şi au realizat o inspecţie economico-financiară la societatea care efectua atunci lucrarea pe fonduri europene.

Şapte ani fără nicio investiţie

Efectul a fost blocarea conturilor primăriei. Iar localitatea a rămas şi ea parcă în alte timpuri. Canalizarea lipseşte, casele racordate la sistemul de alimentare cu apă pot fi numărate pe degete, drumurile sunt neasfaltate. Inclusiv sediul primăriei e în paragină.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Nu este nimic. Infrastructura zero. Asfalt, după cum vedeţi, ne rupem maşinile. Nici numere la case.

Localnic: Ani de zile comuna nu a putut să mai acceseze niciun fel de proiect. Banii la nivelul localităţii au fost blocaţi, constatându-se că s-a creat acel prejudiciu.

Ilie Pietroi - primar Aninoasa: Practic din 2016 şi până în prezent nu am putut să accesăm niciun proiect finanta din fonduri europene. Ba mai mult decat atat, la proiectele pe care le-am inceput, sediul primăriei Aninoasa, pe care l-am şi pierdut. A fost admis la finantare si am pierdut. 

Edilul a considerat că acel control a fost de fapt o răzbunare politică. Aşa că a chemat ANAF în instanţă şi după ani de zile de judecată, a câştigat procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acum cere nu mai puţin de patru milioane de lei despăgubiri pentru toate investiţiile pierdute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Aninoasa, localitatea blocată în timp din cauza unei decizii ANAF: Şapte ani fără nicio investiţie în zonă