Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Plaja sălbatică de la Corbu a fost salvată: 24 de vile de lux vor fi puse la pământ

Satul de vacanţă construit deja în mare parte pe plaja sălbatică de la Corbu va fi demolat. Mai multe insituţii ale statului au mers în control în rezervaţia naturală şi au ajuns la concluzia că cele 24 de vile trebuie puse la pământ. Dezvoltatorul susţine că nu l-a informat încă nimeni.

de Andreea Filip

la 11.03.2022 , 21:27

La doi paşi de plaja Corbu, 240 de apartamente exclusiviste urmau să fie scoase la vânzare peste doar doi ani. Casele de vacanţă  ar fi costat peste 300.000 de euro fiecare. Doar că socotelile dezvolatorului au fost date peste cap luna trecută după ce au fost depuse mai multe petiţii care sesizau un şir de nereguli.  

Vasile Lumânare, primar Corbu: Plaja din Corbu nu este sălbatică, ci mai degrabă antropizată. Noi ne dorim să o aducem undeva la un statul de staţiune turistică şi atunci clar altele vor fi taxele, impozitele. 

În urma sesizărilor, Inspectoratul de Stat în Construcţii a făcut verificări. Ulterior, s-a dispus oprirea lucrărilor. Constructorul însă nu s-a conformat, iar pe fir au intrat Poliţia şi Prefectura.

Vezi și

Plaja sălbatică de la Corbu, salvată

Pe acelaşi subiect

Silviu Coșa, prefect Constanţa: Instituţia prefectului a depus această solicitare la instanţă două zile mai târziu, cerând anularea certificatului de construcţie, a certificatului de urbanism, suspendarea autorizaţiei de construcţie, precum şi suspendarea executării lucrărilor. 

Ieri, au ajuns la şantier şi reprezentanţii Gărzii de Mediu - Instituţie care a dat de altfel autorizaţie pentru construcţia de cinci stele.

Steluţa Popescu, comisar şef Garda de Mediu: S-a constat că nu s-au respectat prevederile din acordul de mediu. În loc să se facă fundaţii pe piloni metalici, au făcut fundaţii de beton. Planşeele, la fel, trebuiau făcute din lemn şi s-au făcut din beton şi alte deficienţe. 

Stelian Ion, deputat: Unele nereguli se referă la partea iniţială, la legalitatea actelor emise, autorizaţii de construcţie, certificat de urbanism. Alte nereguli se referă la modul în care acele acte au fost puse efectiv în aplicare. 

Dezvoltatorul a fost amendat cu 100.000 de lei, iar acum trebuie să demoleze tot ce a construit. 

Andreea Filip, reporter Observator: Ca măsură complementară s-a dispus sistarea activităţii de construire a imobilelor, desfiinţarea lucrărilor şi readucerea terenului la starea iniţială. 

Reprezentanţii constructorului se laudă că au făcut curăţenie în zonă şi că nu au primit nicio decizie pentru sistarea lucrărilor. 

Cristian Stanciu, reprezentant dezvoltator: Lucrurile sunt cusute cu aţă albă. De când am început lucrarea, am adunat tone de gunoi. În şase luni de zile, peste 200 de tone.

Remus Negoi, senator USR de Constanța: Noi ne-am dorit să tragem un semnal de alarmă nu numai pentru rezolvarea problemei acesteia, care e o problemă punctuală, ci mai ales să nu se mai întâmple astfel de lucruri. 

Zona costieră Corbu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și are statut de "Site Natura 2000″. Rezervaţia este primul sit natural din România înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Plaja sălbatică de la Corbu a fost salvată: 24 de vile de lux vor fi puse la pământ