Antena Meniu Search
x

Video Anularea permisului de conducere pe viaţă. Legea privind şoferii băuţi sau drogaţi care fac accidente mortale, la un pas de adoptare

Şoferii băuţi sau drogaţi care au provocat un accident mortal ar putea rămâne fără permis de conducere pe viaţă! Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Senat şi urmează să fie dezbătut în Camera Deputaţilor. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 06.02.2024, 19:32

Vezi și

Aproape 20.000 de şoferi acuzaţi că au condus sub influența alcoolului sau a drogurilor ajung în fiecare an în fața judecătorilor. Din cauza lor, patru oameni mor în fiecare lună.

Ana Grigore, reporter Observator: România este ţara europeană cu cei mai mulţi morţi pe şosele. Peste 1.500 doar anul trecut. Tot în 2023, peste 16.000 de şoferi au rămas pietoni după ce s-au urcat la volan sub influenţa acoolului iar peste 3.000, după ce au condus sub influenta substantelor interzise. 

Deputaţii ar putea extinde legea "Anastasia"

De aceea, mai multi deputaţi vor să extindă legea Anastasia cu altă prevedere dură. Pe lângă închisoare, şoferii băuţi sau drogaţi care provoacă accidente mortale, să rămână fără permis de conducere pe viaţă. 

Pe acelaşi subiect

Dan Leoreanu - iniţiator proiect: Au fost unii colegi care au zis să nu luam pe viata permisul, să luam pe zece ani, pe 15 ani. Cel care s-a urcat la volan băut sau drogat i-a luat viaţa acelei persoane pe eternitate, nu i-a luat-o pe zece ani, pe 20 de ani.

Expertul în conducere defensivă Constantin Ciobanu crede că acest proiect de lege poate fi îmbunătăţit ca să prevină tragediile de pe şosele. 

Constantin Ciobanu, expert auto: Poate înainte să iau permisul pe viaţă celui care produce un accidet cu victime că este sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, poate îi iau permisul 2-3 ani în cazul în care l-am prins sub influenţă la un control de rutină. Să încercăm să îi conştientizăm pe tineri, pe şoferi care pică în păcatul ăsta că nu e bine.

Un exemplu este cazul lui Vlad Pascu, tânărul băut şi drogat care a intrat în plin cu maşina într-un grup de opt tineri şi a ucis doi dintre ei. Înainte de accident, o patrulă de poliţie l-a oprit şi l-a controlat, iar agenţii l-au lăsat să plece deşi au găsit în decapotabila lui o țigară cu canabis și patru pastile care semănau cu substanţe interzise. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Anularea permisului de conducere pe viaţă. Legea privind şoferii băuţi sau drogaţi care fac accidente mortale, la un pas de adoptare