Antena Meniu Search
x

Anunţ important pentru ROMÂNI! Ce ne pregătesc britanicii, după BREXIT. Declaraţii OFICIALE la Londra

Vin veşti proaste de la Londra! Negociatorul-şef al Londrei pentru Brexit, David Davis, a declarat, în urmă cu puţin timp, că, din moment ce Marea Britanie nu va mai face parte din Uniunea Europeană, Londra îşi rezervă dreptul de a introduce vize pentru cetăţenii din România, Bulgaria şi Polonia, peste doi ani.

Anunţul a fost făcut în timpul unei conferinţe de presă, Davis răspunzând la o întrebare adresată de EURACTIV.

"Da, avem în vedere introducerea vizelor pentru cetăţenii din România, Bulgaria şi Polonia. Din moment ce nu vom mai fi membri ai Uniunii Europene, putem rezolva această problemă a migraţiei aşa cum ne este mai bine. Asta nu înseamnă, însă, că cetăţenii Uniunii Europene nu vor mai putea veni în Marea Britanie sau nu vor mai putea munci aici. Vom avea însă libertatea de a alege", a declarat Davis.

Pe acelaşi subiect

Oficialul britanic a precizat că nu va fi oprit total accesul muncitorilor din România, Bulgaria şi Polonia în Regatul Unit, dar că este posibil să existe unele schimbări.

Negociatorul şef al UE: Este nevioie de luni să se ajungă la progrese suficiente în prima fază a negocieriilor Brexitului

Negocierile cu privire la ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană pot să mai dureze câteva luni până când se vor înregistra progrese suficiente în vederea trecerii la următoarea fază, cu privire la relaţiile viitoare, a declarat joi, la Bruxelles, negociatorul şef al UE Michel Barnier.

”Vom avea nevoie de mai multe săptămâni, poate chiar luni, pentru a atinge «progrese sufiente» în legătură cu principiile acestei retrageri ordonate”, a declarat Barnier în faţa presei.

Liderii UE insisită ca negocierile să înregistreze ”progrese sufiente” cu privire la ”factura Brexitului”, drepturile cetăţenilor afectaţi de retragerea regatului din Uniune şi statutul frontierei dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord pentru ca aceste negocieri să se lărgească.

Londra subliniază însă că statutul viitoarelor relaţii şi comerţul sunt strând legate de aceste puncte preliminare de negociere şi că ar trebui discutate laolaltă.

Şefii de stat şi de guverne din UE, fără premierul britanic Theresa May, sunt cei care decid când s-au înregistrat ”progrese suficiente”.

Barnier a salutat ”noua dinamică în negocierile cu privire la plecarea (Marii) Britanii”, însă a subliniat că nu s-au înregistrat ”progrese suficiente” pentru ca să se discute despre relaţiile viitoare. El a apreciat că discursul pe care premierul britanic Theresa May l-a susţinut săptămâna trecută la Florenţa a dat un nou impuls acestor discuţii.

”Am simţit acest lucru în negocierile de săptămâna aceasta”, a spus Barnier.

Însă Londra nu a identificat încă angajamentele financiare pe care şi le va asuma în cadrul acordului cu privire la "divorţ".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Anunţ important pentru ROMÂNI! Ce ne pregătesc britanicii, după BREXIT. Declaraţii OFICIALE la Londra