Antena Meniu Search
x

În localitatea Ardud din Satu Mare, oamenii sărbătoresc Ziua Calului

De doi ani, în localitatea Ardud din Satu Mare a revenit o veche tradiţie. Oamenii marchează din nou Ziua Calului, print-o competiţie ecvestră. La concurs, au participat cai din rase, care pot ajunge şi la 50 de mii de euro exemplarul.

de Redactia Observator

la 16.09.2019, 14:36

Vezi și

De doi ani, în localitatea Ardud din Satu Mare a revenit o veche tradiţie. Oamenii marchează din nou Ziua Calului, print-o competiţie ecvestră. La concurs, au participat cai din rase, care pot ajunge şi la 50 de mii de euro exemplarul. Însă, printre aceste cabaline de excepţie, s-au strecurat în competiţie ponei şi chiar vaci.

Cai din rase autohtonă sau de peste hoare au împânzit localitatea Ardud din Satu Mare, în cadrul unei competiţii ecvestre.

Au participat la concursuri unde şi-au etalat frumuseţea, după careau trecut la probe mai grele, unde au trebuit să-i convingă pe arbitri că trece cu brio orice probă cu obstacole.

Caii preţioşi, care pornesc de la câteva mii de euro şi pot ajunge până la câteva zeci de mii, sunt spălaţi cu şampoane speciale şi îngrijiţi cu uleiuri.

Deşi este este o competiţie pentru cai, alţii şi-au adus poneii sau vacile, care nu au nevoie de îngrijire specială şi se întreţin uşor.

Proprietarii cailor câştigători au primit premii simbolice- diplome şi trofee.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » În localitatea Ardud din Satu Mare, oamenii sărbătoresc Ziua Calului