Antena Meniu Search
x

Atenţie mare, bucureşteni! Trafic DEVIAT în Capitală

Brigada Poliţiei Rutiere a anunţat care sunt arterele de circulaţie deviate în Bucureşti luni dimineaţă şi ce lucrări sunt în desfăşurare pe principalele străzi din Capitală

Brigada Poliţiei Rutiere a anunţat care sunt arterele de circulaţie deviate în Bucureşti luni dimineaţă şi ce lucrări sunt în desfăşurare pe principalele străzi din Capitală

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER TRAFIC RUTIER DEVIAT:

— Drumul Taberei, între str. Valea Argeșului și str. Valea Ialomiței — lucrări metrou;

— bd. Bucureștii Noi, între str. Mitropolit Varlaam — str. Cricovului și Intrarea Berheci — Pod Străulești (str. Slt. Constantin Godeanu).

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenție și să respecte semnificația indicatoarelor montate temporar în zonele menționate.

LUCRĂRI:

— Sos. Iancului și Sos. Pantelimon;

— Piața Hurmuzachi (Pasajul Muncii);

— Piața Presei Libere (Pasaj)

— Piața Sudului;

— Bd. Liviu Rebreanu;

— Str. Valea Ialomiței;

— Str. Râul Doamnei;

— Str. Batiștei — bd. Bălcescu;

— Sos. Alexandriei.

SEMAFAOARE DEFECTE:

— str. Valea Argeșului — bd. Drumul Taberei;

— Splaiul Independenței — Sos. Virtuții;

— str. Radu Beller — bd. Mircea Eliade;

— bd. Lacul Tei — str. Doamna Ghica;

— bd. Iuliu Maniu — Piața Veteranilor;

— Sos. Colentina — str. Ziduri Moși;

— bd. Lacul Tei — str. Teiul Doamnei;

— bd. Națiunile Unite — bd. Libertății.

RECOMANDĂRI PENTRU UN TRAFIC RUTIER SIGUR:

Condițiile meteo-rutiere nefavorabile influențează negativ desfășurarea traficului rutier, din această cauză, Brigada Rutieră a Capitalei recomandă conducătorilor auto:

— să-și asigure o vizibilitate bună în habitaclul mașinii prin curățarea parbrizului, geamurilor laterale și a lunetei, să aibă în perfectă stare funcționare sistemul de climatizare și ștergătoarele de parbriz;

— să adapteze viteza la condițiile meteo și de trafic, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanță corespunzătoare în mers între autovehicule și să nu bruscheze comenzile mașinii;

— să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special calea de rulare a tramvaielor;

— să nu depășească coloana de autovehicule oprită la semafor și să nu pătrundă în intersecție, dacă, din cauza aglomerației nu o pot traversa;

— când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligația să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara acestora.

— conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să-și pregătească autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Prevederile legale în vigoare interzic circulația autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripționate cu unul dintre simbolurile 'M+S', 'M.S.', 'MS' sau 'M&S', fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripția 'all seasons'.

Astfel, este sancționată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau fără a avea montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Amendă pentru fapta menționată este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă), iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Atenţie mare, bucureşteni! Trafic DEVIAT în Capitală