Antena Meniu Search
x

Au fost închise toate şcolile din cinci judeţe, din cauza codului roşu de viscol. O parte din elevi vor intra la ore online

Cursurile școlare în toate școlile din județul Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa şi Călăraşi vor fi întrerupte luni din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. O parte dintre elevi vor recupera cursurile online.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.11.2023, 15:59

Au fost închise toate şcolile într-un judeţ din România, din cauza codului roşu de viscol. Elevii vor intra la ore online
Au fost închise toate şcolile într-un judeţ din România, din cauza codului roşu de viscol. Elevii vor intra la ore online - Lucian Muntean / Hepta

Prin hotărâre de CJSU, luni sunt anulate cursurile în toate unitățile de învățământ din județ, au anunțat reprezentanții ISU.

Şcoli închise în Brăila

Măsura vizează și școlile din orașul Brăila. „Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online”, a transmis Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, pe Facebook.

Şcoli închise în Galaţi

Pe acelaşi subiect

„Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, prefectul județului Galați, domnul Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați”, a anunțat prefectura Galați.

Orele vor fi recuperate în funcție de cum va stabili Inspectoratul Școlar Județean Galați, a mai comunicat Prefectura gălățeană.

Şcoli închise în Tulcea

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a decis duminică suspendarea cursurilor cu prezență fizică în toate unitățile de ânvățământ din județ începând de luni „până la încetarea manifestării tipurilor de risc asociate fenomenelor meteo”.

„În vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor, prefectul Alexandru Dan Munteanu, în calitate de președinte al CJSU, a dispus emiterea Hotărârii CJSU nr. 23/26.11.2023 prin care se suspendă cursurile cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ din municipiul și județului Tulcea începând cu data de 27 noiembrie 20233, măsură valabilă până la încetarea manifestării tipurilor de risc asociate fenomenelor meteo”, au transmis autoritățile din Tulcea.

De asemenea, CJSU a decis închiderea circulației publice a tuturor drumurilor din județul Tulcea. Măsura rămâne în vigoare până la intrarea în stare de normalitate în ceea ce privește fenomenele meteorologice care se manifestă pe teritoriul județului. Deciziile au fost luate de la începutul codului portocaliu de precipitații sub formă de ninsoare și viscol, codului roșu de vânt puternic care la rafale va avea o viteză de până la 110 km/h, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință extraordinară.

Şcoli închise în Călăraşi 

”Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a transmis Prefectura Călăraşi.

Şcoli închise în Constanţa

Ca urmare a discuțiilor purtate cu Ministerul Educației și cu Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța. Hotărârea CJSU se va transmite către Ministerul Educației.

Codul roşu continuă până la ora 16:00

Măsuri asemănătoare ar putea fi luate și în alte județe afectate de viscol și ninsori. Codul roșu de vreme rea vizează județele Constanța, Tulcea, Brăila și Galați. Acesta este în vigoare până duminică, la ora 16.00. Ulterior, va fi în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului, temporar zăpadă viscolită. Acesta va fi valabil de duminică seara până luni dimineața.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Evenimente » Au fost închise toate şcolile din cinci judeţe, din cauza codului roşu de viscol. O parte din elevi vor intra la ore online