Antena Meniu Search
x

Video Avram Iancu țintește un nou record mondial: vrea să înoate 150 de kilometri fără oprire!

Ziua bibliotecar, în timpul liber doborâtor de recorduri. Este povestea lui Avram Iancu, un român cu nume sonor care de ani buni ne uimeşte cu performanţele sale. A traversat înot Canalul Mânecii şi deţine recordul naţional de timp petrecut în apă. Acum ţinteşte un record mondial: vrea să înoate 150 de kilometri fără oprire. Ieri, s-a antrenat timp de 12 ore în canalul Bega.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 07.06.2021, 08:38

Vezi și

17 grade avea apa Canalului Bega, ieri dimineaţă, la ora 9 fix. Vesel și aplaudat de prieteni, Avram Iancu își începe curajosul antrenament. 

"Mi se pare foarte greu, dar faptul ca el vrea să doboare niste recorduri mondiale, asta e de respectat şi noi de asta îl ajutăm cu toată organizarea evenimentului". 

Şedinţa de înot a început de dimineaţă şi a durat până seara târziu. dunare,delta dunariiA fost doar un antrenament pentru recordul modnial pe care Avram Iancu speră să îl stabilească luna viitoare, în Ungaria. Românul vrea să facă o traversare dublă a lacului Balaton: 150 de kilometri parcurși înot, în 3 zile și 3 nopți, fără oprire. În timpul traversării nu îi va fi permis să atingă barca însoțitoare. Singurul lucru acceptat este ca echipa să îi arunce hrana necesară la fiecare 30 de minute.

Avram Iancu - înotător: Acest antrenament este unul mai special pt ca voi inota si impotriva curentului, inot intr-un râu, va fi foarte important, va fi un pas important inainte, dar reprezinta doar 17 – 18 % din tot recordul mondial pe care m-am hotărât să-l stabilesc.

Pe acelaşi subiect

Avram Iancu a înotat 36 de ore şi 29 de minute

Avram Iancu este bibliotecar în Petroşani, dar de ani buni a devenit faimos pentru distanţele enorme pe care le-a parcurs înot. A făcut traseul Sulina - Istanbul prin Marea Neagră, a traversat înot Canalul Mânecii și a parcurs întreg cursul Dunării, de la izvoare și până în Deltă. Este şi deţinătorul recordului romanesc la înot de anduranţă. El a reuşit anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute.

"Mi se pare că se rupe din zona lui, din pătrățica lui de la Petroșani, sa facă tot felul de acțiuni foarte faine, foarte misto". 

În cazul în care va doborî recordul mondial, luna viitoare, Avram Iancu va dedica performanţa Nadiei Comăneci. Va sărbători în felul acesta 45 de ani de când românca a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Avram Iancu țintește un nou record mondial: vrea să înoate 150 de kilometri fără oprire!