Antena Meniu Search
x

Video Un înotător ceh a bătut recordul mondial de înot sub gheață

Înotătorul ceh David Vencl a înotat aproape 81 de metri sub gheață marți, batând recordul mondial după ce a înfruntat apa înghețată purtând doar un costum de baie.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 24.02.2021, 15:13

David Vencl a doborât recordul mondial de înot sub gheaţă - DPA Images / Ondøej Hájek via Hepta

Tânărul de 38 de ani a schimbat locația pentru încercarea record, obţinând acordul să încerce doborârea recordului mondial într-o fostă carieră din Lahost, la 100 de kilometri nord-vest de Praga, după ce, în prima locaţie, un lac glaciar din Austria, a fost imposibil de ajuns din cauza restricțiilor COVID, care au îngreunat călătoriile internaționale, scrie Reuters.

Vencl, care a intrat în apă printr-o gaură tăiată în gheața groasă de aproape jumătate de metru, a bătut recordul anterior de 76,2 metri stabilit de danezul Stig Avall Severinsen, în octombrie 2017, în sudul Groenlandei. Vencl a înotat 81,06 metri.

"A fost mai rapid decât mă așteptam, m-am simțit grozav. Știam sigur că voi înota cei 80 de metri, dar, desigur, acel efort al momentului a fost singurul lucru care m-a obosit puțin", a spus Vencl.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un înotător ceh a bătut recordul mondial de înot sub gheață