Antena Meniu Search
x

Video "Bă ordinaro, bă nesimţito". 10 ucrainence din Timişoara îşi acuză patronul că le-a pus să muncească gratis pe şantier. Cum l-au înregistrat

Acuzaţii grave la o firmă din Timişoara. O femeie din Ucraina îl reclamă pe patron de exploatare: ea şi alte nouă colege au muncit din greu pe şantier şi nu şi-ar fi primit banii. Atunci când şi-au cerut drepturile, individul a trecut la înjurături şi ameninţări cu moartea. Stau dovadă şi înregistrările telefonice. După o ceartă cu şeful său, femeia a ajuns la spital. 

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 19:38

Vezi și

Cele 10 femei din Ucraina au acceptat o muncă grea în construcţii, numai ca să aibă din ce trăi. Deşi patronul le-a promis că le va face contract de muncă, ar fi lucrat doar la negru câteva luni.

Victima: Lucram în construcţii, pe şantier, dădeam cu glet, zugrăveam, duceam saci cu glet, găleţi plin cu adeziv. Ne suiam pe schele pe sus, neprotejate, neavând vestă în spate, neavând bocanci de şantier.

Patronul nu le-a mai dat nici salariul femeilor

Victima: Nu voia să imi răspundă la telefon, nu voia să-mi răspundă la mesaje. Eu l-am sunat tot timpul.

Pe acelaşi subiect

Sătulă de amânări, femeia a decis că va cere ajutorul poliţiei. Atunci, şeful său a trecut la ameninţări cu moartea, povesteşte femeia care l-a şi înregistrat pe individ.

Angajator: Bă ordinaro, mă nesimţito care eşti tu. Nu-ţi dau niciun ban, măi. Crede-mă că nu îţi dau niciun ban. Tu nu ştii cu cine te-ai pus. Mă, te calc pe cap. Mă, când te prind ştii cum te fac, ca un vierme, mă.

Victima: Începea să mă înjure foarte urât. Spunea că o să fiu violată, că o să fiu chinuită, o să treacă cu maşina peste capul meu.

Din cauza stresului, femeia a început să se simtă rău şi a ajuns la spital, unde medicii au internat-o pentru investigatii cardiologice. Între timp, a depus şi plângere la poliţie.

Andreia Jerdea, IPJ Timiș: Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, cercetările fiind continuate pentru stabilirea stării de fapt şi luarea măsurilor care se impun.

Cazul a atras atenţia şi inspectorilor de muncă

Pavel Kassai, ITM Timiș: Până acum nu am mai auzit ca un angajator să adreseze astfel de injurii unui angajat.  Reiese clar că e hărţuire. Ea se sancţionează cu amendă de la 1.000 până la 20.000 de lei. Ne organizăm pentru a face un control la această firmă.

Firma la care lucrau ucrainencele a mai fost amendată în trecut pentru muncă la negru, cu 40 de mii de lei. Patronul societăţii nu a putut fi contactat pentru a explica gesturile şi faptele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Bă ordinaro, bă nesimţito". 10 ucrainence din Timişoara îşi acuză patronul că le-a pus să muncească gratis pe şantier. Cum l-au înregistrat