Antena Meniu Search
x

Bărbat prins când încerca să iasă din țară cu lingouri și monede ascunse în laptop și telefonul mobil

Un bărbat de 43 de ani a fost prins pe aeroportul din Cluj, când încerca să iasă din țară cu lingouri și monede, susceptibile a fi din aur și argint, ascunse în laptop și în telefonul mobil.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 02.09.2020, 18:38

Bărbatul s-a ales cu dosar penal
Bărbatul ar fi trebuit să ajungă cu bunurile în Filipine - Poliția de Frontieră
  • Bărbatul de 43 de ani s-a ales cu dosar penal.
  • Bărbatul ar fi urmat să ajungă cu marfa în Filipine.

Românul, identificat drept S. Z., a fost prins când luptătorii de la Brigada Antiteroristă din cadrul Serviciului Român de Informații au observat că laptopul bărbatului conținea componente necorespunzătoare.

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit și au descoperit că bărbatul de 43 de ani avea ascunse lingouri și monede, susceptibile a fi din aur și argint, ascunse în laptop, în telefonul mobil, în portofel, dar și în bagajul de cală.

În total au fost descoperite 70 de lingouri și monede din metal galben și alb, stabilindu-se că bărbatul încerca să scoată practic din țară 2,7 kilograme de aur și argint.

Bărbatul, care ar fi urmat să se deplaseze pe ruta Cluj - Munchen - Doha - Filipine, a precizat că a adunat marfa pe parcursul mai multor ani și are documente de proveniență.

Însă, pentru că se depășea cu mult valoarea plafonului vamal admis, iar marfa nu a fost declarată la vamă, monele și lingourile au fost indisponibilizate și vor fi predate angajaților de la Trezoreria Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de contrabandă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bărbat prins când încerca să iasă din țară cu lingouri și monede ascunse în laptop și telefonul mobil