Antena Meniu Search
x

Bărbatul din Călăraşi arestat pentru că a abuzat copii ar fi fost reclamat încă din iunie

Cazul copiilor sechestraţi şi abuzaţi de un bărbat din Călăraşi scoate la iveală noi greşeli revoltătoare ale autorităţilor. Timp de patru luni, anchetatorii au avut pe masă fotografii în care individul apare în ipostaze intime alături de un băiat de 13 ani.

de Redactia Observator

la 28.10.2019, 19:38

Vezi și

Cazul copiilor sechestraţi şi abuzaţi de un bărbat din Călăraşi scoate la iveală noi greşeli revoltătoare ale autorităţilor. Timp de patru luni, anchetatorii au avut pe masă fotografii în care individul apare în ipostaze intime alături de un băiat de 13 ani. Şi totuşi, l-au lăsat liber să-şi ducă la îndeplinire planurile bolnave. Poliţiştii spun că au făcut audieri, însă cei de la Protecţia Copilului îi contrazic.

Viorel Lupşa era în atenţia autorităţilor încă de la începutul verii, când băiatul de 13 ani găsit în boxa unui bloc din Capitală a început să aibă un comportament ciudat. Reprezentanţii Centrului de plasament în care copilul a crescut le-au spus poliţiştilor că acesta ar avea o legătură suspectă cu bărbatul de 52 de ani.

Deşi reprezentanţii Protecţiei Copilului spun că au făcut prima sesizare pe data de 28 iunie, anchetatorii au deschis un dosar penal 11 zile mai târziu. Poliţiştii şi procurorii de aici, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au făcut cercetări pentru corupere sexuală, dar nu l-au reţinut pe bărbat. Aproape patru luni, individul a continuat să vâneze copii. 

La dosar, anchetatorii aveau informaţii, fotografii şi chiar înregistrări pe care cei de la Protecţia Copilului le-au găsit în telefonul băiatului de 13 ani. Suspectul îl învăţa pe copil ce să le zică autorităţilor despre pozele în care apărea alături de el.

Cei care ar fi trebuit să-i protejeze pe copii nu fac altceva decât să se contrazică. 

Teoretic, suspectul ar fi trebuit să fie sub supraveghere. În realitate, însă, acesta era liber să-şi abuzeze victimele. La fel cum s-a întâmplat şi în cazul Caracal, când Gheorghe Dincă a răpit două adolescente în patru luni, deşi anchetatorii îi filmaseră maşina încă din aprilie. Şi atunci, şi acum, probele au rămas într-un sertar.   

Abia când a fost sesizată dispariţia băiatului de 16 ani, anchetatorii au început să pună cap la cap indicii. Şi au ajuns în casa ororilor din Călăraşi. Acolo, adolescentul fugit de la familia care îl creştea a fost găsit drogat.

Viorel Lupşa acţiona ca un prădător sexual, jucând rolul unui tată protector, spun criminaliştii. De ani întregi, vecinii şi apropiaţii îl vedeau în compania unor copii. Un tânăr spune că a sesizat şi el poliţiştii, dar aceştia i-ar fi spus că nu există probe suficiente. 

Tânărul spune că "l-am văzut când s-a pupat cu un copil pe gură. Cam vreo doi ani de zile am făcut eu gălăgie că e un pedofil şi să scăpăm de el".

Un vecin spune că "un lucru pe care l-am bănuit, dar nu am avut eu absolut niciun interes, nici nu m-a interesat lucrul acesta, este că în momentul în care făcea curăţenie prin scara blocului, aplecându-se, l-am văzut că purta lenjerie intimă de damă".

Bărbatul este arestat preventiv şi riscă ani grei de închisoare. Băiatul de 13 ani s-a întors în Centrul social, iar cel de 16 ani la familia de plasament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Bărbatul din Călăraşi arestat pentru că a abuzat copii ar fi fost reclamat încă din iunie