Antena Meniu Search
x

Bărbatul de 61 de ani, aruncat de suflul exploziei produse în blocul din Suceava, a murit la spital

Un bărbat de 61 de ani, una dintre victimele exploziei produse luni într-un bloc din Suceava, a murit la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' din Iaşi, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Diana Cimpoeşu.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 13:37

Vezi și

"Din păcate pacientul cu arsuri a murit aseară. Avea şi traumatisme multiple", a informat dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon".

Luni după amiaza un bărbat de 61 de ani, victimă a exploziei care s-a produs într-un bloc din cartierul sucevean Burdujeni, a fost transferat cu o ambulanţă de la Suceava la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu a fost posibil transferul cu elicopterul SMURD.

Bărbatul a suferit arsuri grave pe 90 la sută din corp şi multiple traumatisme în urma unei explozii puternice care a avut loc luni dimineaţa într-un bloc de locuinţe din cartierul sucevean Burdujeni. În urma deflagraţiei au fost rănite grav cinci persoane, iar alţi 40 de locatari s-au autoevacuat. Imobilul a fost grav avariat. 

Primăria va oferi ajutoare pentru oamenii afectaţi 

Pe acelaşi subiect

În apartamentele de pe cele două scări nu se mai poate locui. Primăria va cere fonduri de la Guvern pentru consolidarea blocului. 28 de familii au rămas fără locuinţe. 

"Primăria are la dispoziţie 16 apartamente neocupate, iar pentru diferenţa de 12 locuinţe vom închiria camere la hotelurile din zonă. Vom asigura ajutoare financiare de urgenţă, pe care le vom da persoanelor sinistrate pentru a-şi lua mâncare, haine", a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. 

Autorităţile au început o anchetă pentru a stabili exact cum s-a întâmplat totul şi cine va plăti pagubele uriaşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Bărbatul de 61 de ani, aruncat de suflul exploziei produse în blocul din Suceava, a murit la spital