Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ cu explozia din Suceava. Un bărbat a fost aruncat de la etajul doi direct în stradă

Explozie puternică într-un bloc din Suceava, cu urmări dramatice. Cinci oameni au fost răniţi şi zeci de familii au rămas fără case şi maşini, în pragul Sărbătorilor. Un bărbat a fost aruncat de suflul bubuiturii de la etajul doi, iar alte victime au rămas prinse între dărâmături. O acumulare de gaze ar fi fost cauza deflagraţiei. 

de Redactia Observator

la 05.12.2022, 19:56

Vezi și

Un bloc din cartierul Burdujeni a sărit în aer în toiul nopţii, când cei mai mulţi locatari dormeau. Din primele cercetări, explozia s-ar fi produs într-un dormitor de etajul doi din cauza unei acumulări de gaze şi a fost declanşată când s-a aprins un bec.

Atât de teribil a fost suflul deflagraţiei, încât peretele exterior a fost pur şi simplu spulberat şi împărştiat în mii de bucăţi. Uşi şi ferestrele au zburat, iar mobila s-a prăbuşit peste oameni. Unul dintre locatari, un bărbat de 60 de ani, a fost aruncat de deflagraţie de la etajul 2, direct în stradă. 

Soţia sa şi o vecină, peste care a căzut tavanul, au rămas prinse între dărâmături. Un pompier aflat în concediu, care locuia în blocul de lângă, a sărit în ajutor. Cu răni grave pe corp, femeile au fost duse imediat la spital. 

"Auzeam din interiorul blocului ţipete. Am observat o gaură care pur şi simplu ducea în scara vecină. Soţia lui a spus la un moment dat: Ghiţă, Ghiţă, unde e Ghiţă!", a transmis pompierul Ilie Ştefăroiu.

Pe acelaşi subiect

38 de locatari de pe cele două scări ale blocului au fugit afară doar cu hainele de pe ei, cât mai departe de clădirea care stătea să cadă. Oamenii s-au gândit la ce e mai rău: război sau cutremur.

Pe lumină, amploarea dezastrului se vede şi mai bine. Oamenii încearcă să ajungă în case ca să vadă ce le-a mai rămas din munca de o viaţă. 

Primăria va oferi ajutoare pentru oamenii afectaţi 

"M-am trezit prinsă într-o capcană, cu patul făcut sandwich şi dulapul dărâmat peste pat. Am ieşit strigând după ajutor! Vă daţi seama ce înseamnă după o viaţă întreagă? Abia mă mutasem, eram atât de fericită. Mobilă nouă, covor nou...", a spus o locatară. 

Cinci oameni au ajuns la spital. Trei au fost preluaţi de medici imediat după explozie şi alţi doi care au cerut ajutorul salvatorilor la câteva ore distanţă. Bărbatul aruncat din bloc de explozie are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, iar starea sa este extrem de gravă. Medicii l-au transferat la Iaşi.

În apartamentele de pe cele două scări nu se mai poate locui. Primăria va cere fonduri de la Guvern pentru consolidarea blocului. 28 de familii au rămas fără locuinţe. 

"Primăria are la dispoziţie 16 apartamente neocupate, iar pentru diferenţa de 12 locuinţe vom închiria camere la hotelurile din zonă. Vom asigura ajutoare financiare de urgenţă, pe care le vom da persoanelor sinistrate pentru a-şi lua mâncare, haine", a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu

Autorităţile au început o anchetă pentru a stabili exact cum s-a întâmplat totul şi cine va plăti pagubele uriaşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ cu explozia din Suceava. Un bărbat a fost aruncat de la etajul doi direct în stradă