Video

Bebeluş găsit mort în Baia Mare, în zona Cuprom. Părinţii au sunat la 112, însă medicii nu l-au mai putut salva

De Veronica Micu.
Publicat: 08.02.2021, 15:01.
Actualizat: 08.02.2021, 15:18

Tragedie într-o familie din Baia Mare, după ce un bebeluș de 2 luni a fost găsit mort în casă, în această după-amiază. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut să o salveze pe micuță.

Bebeluş găsit mort în Baia Mare, în zona Cuprom. Părinţii au sunat la 112, însă medicii nu l-au mai putut salva

Cea care a sunat la 112 a fost mama copilei, în vârstă de 16 ani.

Din nefericire, echipajul de prim-ajutor nu a mai putut face nimic pentru bebeluș.

După ce l-au resuscitat timp de 45 de minute, medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Familia spune că fetița ar fi fost externată din spital în urmă cu două zile.

"DGASPC Maramureș s-a autosesizat și în acest caz, iar o echipă din cadrul Serviciului Intervenție în Regim de Urgență în domeniul asistenței sociale va evalua situația familiei din care provine fetița decedată.

În funcție de concluziile la care vor ajunge specialiștii instituției noastre, vor fi dispuse măsurile legale care se impun", au transmis reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Maramureș.

Ce spune IPJ Maramureș

În data de 8 februarie polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la faptul că o minoră de două luni a decedat. Polițiștii ajunși la fața locului au efectuat cercetări, iar în urma acestora au identificat cadavrul minorei care nu prezenta urme vizibile de violență.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, în vederea efectuării necropsiei și pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

Doi copii găsiţi morţi la marginea oraşului Baia Mare, la diferenţă de doar câteva zile

Reamintim că în primele zile din ianuarie 2021, la marginea oraşului Baia Mare, în zona colibelor de pe Pirita, au fost găsiți decedați alți doi bebeluși.

În 6 ianuarie, medicii au fost chemaţi pentru bebeluşul de trei luni, dar, în ciuda eforturilor nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Criminaliştii sosiţi şi ei în zonă nu au descoperit semne de violenţă, iar trupul firav a fost transportat la morga spitalului pentru necropsie.

Cu câteva zile în urmă, pe 2 ianuarie, într-o altă colibă din aceeași zonă a fost găsit fără suflare un alt bebeluș. Adonis avea şapte luni, iar necropsia a arătat că micuţul a murit de pneumonie și insuficienţă cardio-respiratorie acută.

Ambii micuţi au fost găsiţi negativi la testul de coronavirus.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Simona Vasiac -

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.