Antena Meniu Search
x

Video Blestemaţi în Ajunul Crăciunului. Cinci oameni au murit în accidente grave, provocate de aglomeraţia de pe şosele

Tragediile s-au ţinut lanţ în Ajunul Crăciunului pe şoselele din ţară. Cinci oameni au murit, iar alţi nouă au ajuns la spital în stare gravă în accidente care au însângerat drumurile ţării. Poliţiştii ne cer răbdare şi atenţie când plecăm la drum de sărbători şi mai ales să nu cădem în capcana vitezei excesive. 

de Redactia Observator

la 24.12.2022, 19:29

Vezi și

Destinul lui Laur s-a frânt brusc la 25 de ani. Seara trecută era împreună cu iubita şi un prieten într-o staţie PECO din Buzău. Tinerii se opriseră să alimenteze. Laur şi amicul său au coborât şi au început să discute lângă maşină, iar tânăra a rămas în autoturism. Au urmat momente cumplite. Un şofer de 25 de ani n-a mai reuşit să ţină drumul drept, a intrat ca un uragan în benzinărie, i-a izbit pe tineri şi s-a oprit în alte trei maşini parcate. Laur a murit pe loc sub ochii iubitei lui. 

Iubita lui Laur: A venit cu viteză. A vrut să intre în staţia de Peco şi a sărit pe geam. Eram ameţită, nu ştiam ce s-a întâmplat. Am simţit aici ud şi când am pus mâna eram deja plină de sânge. M-am uitat în jur şi am văzut că era cineva sub maşină. Când l-au scos era deja mort.

Rudă: Şi cu ceaţă, şi cu tot, ei umblă ca nebunii. I s-a oprit ăla la 140.

Amicul victimei şi iubita au ajuns la spital cu răni grave. 

Pe acelaşi subiect

E doliu şi într-o familie din Băile Herculane. Anabela, o tânără de 20 de ani, şi-a condus fratele, cu patru ani mai mic, spre moarte. Şoferiţa a derapat într-o curbă, a ajuns pe contrasens şi a intrat frontal într-un TIR. 

Localnic: Nu sunt conştienţi că îşi pun viaţa în pericol. Este un drum foarte aglomerat.

A fost prăpăd şi pe Valea Oltului. Trei maşini s-au făcut praf după ce s-au ciocnit. Şase oameni, printre care un copil, au ajuns la spital. 

În Gorj, un şofer de 43 de ani s-a crezut regele şoselei. A apăsat la maximum pedala de acceleraţie şi a făcut o cascadorie din care ca prin minune toţi cei implicaţi au scăpat cu viaţă. O maşină a ajuns pe plafonul alteia şi ambele s-au oprit într un stâlp. 

Tot în judeţ, la Târgu-Cărbuneşti, la o trecere de cale ferată, un şofer de 45 de ani, ameţit de băutură, n-a mai reuşit să-şi stăpânească maşina. A lovit un alt şofer care aştepta să treacă trenul, care la rândul lui a fost împins într-un alt autoturism. 

În Vrancea, un bărbat de 36 de ani a murit îngheţat pe câmp, după ce s-a răsturnat cu maşina. A reuşit să iasă din autoturism, dar n-a mai avut puterea să ceară ajutor. Nimeni nu l-a observat până dimineaţa din cauza ceţii. 

O femeie de 29 de ani, din Galaţi, însărcinată în 22 de săptămâni, a trecut prin spaima vieţii. Maşina în care era s-a dat peste cap şi a ajuns pe un câmp. Tânăra a ajuns la spital cu răni pe tot corpul. 

La Arad, o altă şoferiţă n-a mai reuşit să controleze maşina şi s-a oprit într-un stâlp. Impactul a fost atât de violent, încât bărbatul de 64 de ani care o însoţea a murit. Femeia, în schimb, a fost dusă  cu un elicopter smurd la spital. 

Experţii fac apel la şoferi să conducă cu grijă în perioada sărbătorilor

Experţii fac apel la şoferi să conducă cu grijă în perioada sărbătorilor. Drumurile goale pot fi o capcană dacă apăsăm prea tare pedala de acceleraţie.

Politie Jianu, fost şef poliţia rutieră: Aceste accidente sunt determinate de numărul mare de deplasări, de aglomeraţia care se formează, pierderea răbdării unora dintre conducători. Uneori, 30 sau chiar 20 de kilometri la oră poate fi o viteză periculoasă în anumite condiţii. Cum ar fi un carosabil alunecos sau lipsa de vizibilitate.  

Sorin Ene, pilot: Trebuie să adaptăm viteza. Păstrarea distanţei sigure faţă de autorismul din faţă. Condiţiile meteo se pot schimba, de la soare, la zăpadă, polei. 

Anul trecut, aproape două mii de români au murit în accidente rutiere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Blestemaţi în Ajunul Crăciunului. Cinci oameni au murit în accidente grave, provocate de aglomeraţia de pe şosele