Antena Meniu Search
x

Video Blocurile din România nu fac față vremii extreme, iar pe Transalpina, rafalele de 140km/h au măturat totul în cale

 A fost noaptea în care vijeliile au măturat aproape toată ţara. Vântul a avut în unele zone puterea unui uragan. Pe Transalpina, de exemplu, rafalele de 140 de kilometri pe oră au luat mese, scaune şi chiar şi vitrine frigorifice. Iar furtunile au mai arătat un lucru. Blocurile din România nu fac faţă vremii extreme. Rafalele au smuls acoperişuri în Târgovişte, Târgu Jiu, Lupeni şi Reşiţa. 

de Redactia Observator

la 06.08.2021, 13:53

Vezi și

Codurile roşii au curs de la o oră la alta. Pe Transalpina vântul a suflat cu puterea unui uragan. Rafalele au ajuns şi la 140 de kilometri la oră şi au răsturnat totul în calea lor. 

Martor: Lada, vitrina frigorifică! Uite, aşa ne zbura şi pe noi. Uite, scaune. 

Iar vântul care a măturat ţara de la un capăt la altul a arătat, din nou, cât de fragile sunt construcţiile din România. În Târgovişte, un acoperiş a fost smuls şi a căzut peste două maşini parcate. Păgubiţii cred că lucrările la acoperiş au fost făcute de mântuială. 

Localnic: Ăsta nu e cui de tablă. Trebuie să aibă un cap de burghiu aici. 

Pe acelaşi subiect

Oamenii nici măcar nu se aşteaptă la despăgubiri. 

Localnic: Cine mă ajută pe mine? N-am influenţă, n-am pile, n-am relaţii. 

N-a fost nici pe departe singurul acoperiş smuls de vânt, seara trecută. S-a întâmplat şi în Târgu Jiu, unde mai multe maşini au fost avariate serios, într-o parcare. Iar în Lupeni, nu doar maşinile au fost făcute praf de acoperişul căzut de pe un bloc. În cădere, acesta a ras faţadele a trei balcoane. Din fericire, nu au fost victime. Fără acoperiş a rămas şi un bloc din Reşiţa. Vântul şi ploaia au distrus 200 de metri pătraţi de deasupra imobilului. 

Administrator bloc: Tot acoperişul l-a luat vântul şi l-a întors. 

În jurul Capitalei, cu excepţia câtorva reprize de ploi torenţiale şi căderi de grindină, nu au fost semnalate probleme deosebite. Pentru a evita, însă, orice incident, autorităţile bucureştene au decis să închidă mai multe parcuri, inclusiv Lumea Copiilor şi Orăşelul copiilor până în această dimineaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Blocurile din România nu fac față vremii extreme, iar pe Transalpina, rafalele de 140km/h au măturat totul în cale