Antena Meniu Search
x

Rupere de nori și rafale puternice în aproape toată țara. Mai multe acoperișuri au fost smulse de vânt, iar zeci de copaci au fost puși la pământ

A fost noaptea în care vijeliile au măturat aproape toată ţara. Pe Transalpina, vântul care a bătut cu rafale de 140 de kilometri la oră a luat cu el mese, scaune şi chiar şi vitrine frigorifice de la localurile de pe margine. Iar furtunile au mai arătat un lucru. Blocurile din România nu fac faţă vântului puternic. Rafalele au smuls acoperişuri în Târgovişte, Târgu Jiu, Lupeni şi Reşiţa. 

de Redactia Observator

la 06.08.2021, 11:24

Vezi și

După o zi toridă, furtunile au lovit în forţă în aproape toată ţara. Cerul a fost brăzdat de fulgere ameninţătorare în Bucureşti, dar asta nu a împiedicat zeci de fotografi amatori să iasă în stradă sau pe balcoane pentru a surprinde spectacolul de lumini. Reţelele se socializare s-au umplut de instantanee. Furtuna electrică a fost şi în Vaslui. Pentru cei aflaţi la adăpost, spectacolul a fost o bucurie. 

Însă vremea de cod roşu nu s-a rezumat doar la fulgere. În Vâlcea, grindina cât oul de găină i-a înspăimântat chiar şi pe cei aflaţi la adăpost. 

Localnică: Vai de mine! Vai, n-am pomenit aşa ceva. Îţi sparge capul, fii atent. Grindină! N-am văzut de când sunt. 

Codurile roşii au curs de la o oră la alta. Pe Transalpina vântul a suflat cu puterea unui uragan. Rafalele au ajuns şi la 140 de kilometri la oră şi au răsturnat totul în calea lor. 

Iar vântul care a măturat ţara de la un capăt la altul a arătat, din nou, cât de fragile sunt construcţiile din România. În Târgovişte, un acoperiş a fost smuls şi a căzut peste două maşini parcate. Păgubiţii cred că lucrările la acoperiş au fost făcute de mântuială. 

Localnic: Ăsta nu e cui de tablă. Trebuie să aibă un cap de burghiu aici. 

Oamenii nici măcar nu se aşteaptă la despăgubiri. 

Localnic: Cine mă ajută pe mine? N-am influenţă, n-am pile, n-am relaţii. 

N-a fost nici pe departe singurul acoperiş smuls de vânt, seara trecută. S-a întâmplat şi în Târgu Jiu, unde mai multe maşini au fost avariate serios, într-o parcare. Iar în Lupeni, nu doar maşinile au fost făcute praf de acoperişul căzut de pe un bloc. În cădere, acesta a ras faţadele a trei balcoane. Din fericire, nu au fost victime. 

Fără acoperiş a rămas şi un bloc din Reşiţa. Vântul şi ploaia au distrus 200 de metri pătraţi de deasupra imobilului. 

Administrator bloc: Tot acoperişul l-a luat vântul şi l-a întors. 

Pompierii au acţionat pentru a se asigura că rămăşiţele nu vor ajunge în stradă. Şi nu doar acoperişurile au căzut în timpul vijeliilor. În Suceava, după ce la apus cerul a fost acoperit de nori ameninţători, furtuna care a urmat a pus la pământ zeci de copaci. Pompierii au acţionat, peste noapte, în 15 localităţi din judeţ, pentru a îndepărta arborii de pe drumuri. 

Copacii căzuţi au creat probleme şi în localitatea braşoveană Herman. Aici, un pom de mari dimensiuni a căzut peste un bloc. Impactul s-a soldat cu pagube, însă nicio persoană nu a fost rănită. 

În Bârlad, ruperile de nori au dus la inundaţii de proporţii în anumite porţiuni ale oraşului. După furtună, oamenii au ieşit în parcări pentru a-şi verifica automobilele. 120 de gospodării, subsoluri și curți din zonele joase ale Bârladului au fost inundate. 40 de pompieri au acţionat toată noaptea cu motopompe. 

Rupere de nori a fost şi în municipiul Braşov. Acest lucru nu a împiedicat însă drumarii să iasă la muncă şi să asfalteze mai multe şosele din oraş. Chiar dacă arterele erau acoperite de bălţi. 

În jurul Capitalei, cu excepţia câtorva reprize de ploi torenţiale şi căderi de grindină, nu au fost semnalate probleme deosebite. Pentru a evita, însă, orice incident, autorităţile bucureştene au decis să închidă mai multe parcuri, inclusiv Lumea Copiilor şi Orăşelul copiilor până în această dimineaţă. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Rupere de nori și rafale puternice în aproape toată țara. Mai multe acoperișuri au fost smulse de vânt, iar zeci de copaci au fost puși la pământ