Antena Meniu Search
x

Potop în Bârlad, unde sute de gospodării au fost inundate. În Iași, un bărbat a fost lovit de fulger în timp ce era pe câmp

Furtunile nu ne dau nicio zi de răgaz. A fost cod roşu de ploi şi vijelii, ieri, în Iaşi. Un bărbat aflat pe câmp a fost lovit de fulger, dar a supravieţuit după resuscitare. În oraş, canalizarea nu a mai făcut faţă, iar apa le-a ajuns oamenilor până la genunchi. La fel şi în Bârlad. Iar în Galaţi şi Brăila, zeci de maşini au fost distruse de copacii şi acoperişurile smulse de vânt. 

de Redactia Observator

la 05.08.2021, 13:51

Vezi și

Furtuna de cod roşu a lovit Iaşiul cu puţin timp înainte de ora 18:00. Au fost rafale de vânt care au atins şi 100 de kilometri la oră, iar cerul a fost brăzdat de fulgere. În localitatea Copleniţa, un bărbat de 44 de ani a fost trăznit în timp ce era pe câmp. Medicii l-au găsit în stop cardiorespirator, dar au reuşit să-l readucă la viaţă. Este acum internat în spital. 

Între timp, ploaia torenţială a dat canalizarea din oraşul Iaşi peste cap. În imaginile filmate de şoferii din trafic se vede cum din gurile de canal apa ţâşneşte ca dintr-o fântână arteziană. Mai multe străzi au fost inundate, iar apa le-a ajuns pietonilor până la genunchi. Şi circulaţia a fost dată complet peste cap. În unele porţiuni ale oraşului, maşinile abia mai puteau înainta. 

Ploile s-au abătut şi asupra Brăilei, după o zi cu temperaturi deosebit de ridicate. Timp de mai multe minute au fost aici şi căderi de grindină. Oamenii s-au adăpostit unde au putut, mai puţin cei care au vrut să-şi protejeze maşinile de piatră. Unii şi-au acoperit parbrizul cu pături. Chiar şi aşa, zece autovehicule au fost avariate din cauza copacilor care care s-au prăbuşit. 

Furtuna nu a ocolit nici oraşul Galaţi. În timpul vijeliei, un acoperiş de bloc a fost luat de vânt şi a căzut apoi peste mai multe maşini parcate. Tot din cauza furtunii, o copertină a rămas agăţată de cablurile electrice. Zona a fost pusă în siguranţă de un echipaj de la Electrica. 

Pe acelaşi subiect

Ploile au provocat inundaţii serioase şi în Bârlad, peste noapte. Mai multe străzi, instituţii și gospodării au fost afectate. 

Localnic: Apă la maşini. Am ajuns până la genunchi. De acum înainte să vedem. Doamne, Maica Domnului, n-am văzut în viaţa mea aşa ceva, frate! 

Vremea rea va continua şi astăzi, spun meteorologii. Noi furtuni sunt aşteptate în sud-vestul ţării, urmând să se extindă apoi şi în restul ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Potop în Bârlad, unde sute de gospodării au fost inundate. În Iași, un bărbat a fost lovit de fulger în timp ce era pe câmp