Antena Meniu Search
x

Bomba de sub satul din Dolj, unde o casă a sărit în aer. Descoperirea făcută de autorități sub localitate

Este alertă în satul din Dolj unde o pungă subterană de gaz metan a explodat vineri şi a distrus o locuinţă. Deşi autorităţile au zis iniţial că nu există pericol, măsurătorile au arătat o concentraţie de trei ori mai mare de la o zi la alta. Aşa s-a ajuns ca locuinţele din jurul zonei periculoase să fie evacuate.  

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 04.03.2024, 13:29

Vezi și

Seara trecută, patru localnici care stau în apropiere au fost evacuați, iar acum sunt la rude. Puținii oameni care mai sunt în sat au declarat că deși dorm noaptea cu frica-n sân nu ar pleca de acasă.

În continuare pericol este, fapt confirmat și de măsurătorile făcute astăzi de specialiști. Pompierii au descoperit că este o concentrație de gaze și de 100% în patru fântâni din zonă. 

Experții în energie spun că, cel mai probabil, discutăm despre un zăcământ de gaze de mică adâncime. Localnicii spuneau că abia în urmă cu doi ani au descoperit că satul în care locuiesc se află pe o pungă de gaze. S-a întâmplat asta, după ce proprietarul unei locuințe a săpat un puț de 75 metri și atunci s-au descoperit gaze în localiltate.  

La Prefectura Dolj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a caută soluții pentru ca oamenii să nu fie în pericol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Bomba de sub satul din Dolj, unde o casă a sărit în aer. Descoperirea făcută de autorități sub localitate