Antena Meniu Search
x

Video Localnici evacuați de urgență, după explozia din Dolj. Autorităţile nu le au găsit încă adăpost: "Unde să mă duc. Nu plec de aici"

Alertă maximă în satul din Dolj, unde în urmă cu două zile o casă a sărit în aer. Mai mulţi localnici au fost evacuaţi de urgenţă după ce măsurătorile au arătat o concentraţie de gaz metan de trei ori mai mare decât ieri. Satul stă pe o pungă de gaze şi există pericolul unei noi explozii. Pe de altă parte, autorităţile nu le au găsit încă oamenilor adăpost. 

de Redactia Observator

la 03.03.2024, 19:43

Vezi și

Cu lacrimi in ochi, cinci din cei 15 localnici din satul Bâzdana și au abandonat casele. Se duc la rude până ce primăria le găseste un adăpost. Autorităţile i au evacuat de urgenţă pentru că perciolul in localitatea care stă pe o pungă de gaze a crescut de la o zi la alta.

Măsurătorile au arătat o concentraţie de 74% de gaz metan în zona unde vineri o casă a sărit in aer. Ieri in acelasi loc s-a înregistrat o concentraţie de 22%.

Oamenii care au rămas în casele lor se tem de o nouă explozie

Localnică: Eu nu mai dorm la noapte, ce mai, că îmi e frică. Păi unde să mă duc. Stau aici în casa lui Moş Ionică, nu plec de aici.

Măsurătorile vor continua şi în zilele următoare, iar perimetrul unde s-a produs explozia este sub supraveghere permanentă. Oamenii nu mai au acces în zona.

Deflagraţia s-a produs în timp ce un bărbat a încercat să aprindă focul în soba cu lemne. Suflul eeploziei l-a aruncat pe geam, iar locuinţa s-a făcut una cu pământul. Victima a ajuns în stare gravă la spital, unde se află şi acum. În urmă cu doi ani, bărbatul a descoperit o pungă de gaz în curtea sa, în timp ce săpa pentru un puţ. Focul a ars atunci timp de câteva zile, pâncă când puţul a fost sigilat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Localnici evacuați de urgență, după explozia din Dolj. Autorităţile nu le au găsit încă adăpost: "Unde să mă duc. Nu plec de aici"