Antena Meniu Search
x

Video Satul din România care stă pe o pungă cu gaz. Oamenilor le e frică să mai intre în curţi după ce o casă a sărit în aer: "Bombă! Ca la obuz de tun!"

Panică într-o localitate din Dolj după ce o casă a sărit în aer. Localitatea nu este racordată la gaze, dar proprietarul sesizase autorităţile în urmă cu un an şi jumătate că a găsit o pungă cu gaze naturale în timpul unor săpături în curte. Puţul a fost atunci sigilat, însă mirosul înţepător ar fi persistat, spun oamenii. După incidentul de astăzi, localnicilor le e frică să mai intre în casele lor.

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 19:52

Vezi și

O explozie a zguduit comuna Calopăr, aflată la 30 de kilometri de craiova. Proprietarul a trecut pe la casa bătrânească si a încercat să aprindă focul în soba pe lemne când s-a produs şi deflagraţia. Suflul l-a aruncat pe bărbat pe geam iar ocuinţa s-a făcut una cu pământul. "Bombă! Ca la obuz de tun! Era în curte, era în picioare, normal. Pârlit puţin la păr, la buză şi la mâna dreaptă", spune un vecin. "Pacientul a primit îngrijiri medicale în Unitatea de Primiri Urgenţe şi, în final, a fost internat în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a spitalului nostru", a declarat Cristina Geormaneanu, purtător de cuvânt SCJU Craiova.

Autorităţile îi liniştesc pe oameni

În sat s-a instalat rapid panica. Mai ales că în 2022, bărbatul a descoperit o pungă de gaz in curtea lui când săpa pentru o fântână. După ce flacăra a ars mai bine de o săptămână, puţul a fost sigilat, însă pericolul a rămas. Sătenii spun că au făcut sesizări la Primărie, dar nu s-a rezolvat nimic. "Periculos este că stăm cu gazele lângă noi. Sub noi, de fapt. Peste tot forfoteşte gazul. Fântâna de la mine din curte este prima din care a ieşit gaz", spune o femeie.

"Sesizări şi din partea noastră au fost făcute către toate instituţiile statului, am primit răspuns, au venit şi au făcut măsurători de-a lungul timpului. Între timp, au dispărut. Acum, probabil, s-au acumulat iar", a declarat Daniel Bobin, primar comuna Calopăr. Autorităţile îi liniştesc pe localnici. "S-au făcut măsurături la faţa locului, nu sunt scurgeri de gaze, nu au fost detectate cantităţi mari de gaz. Sunt, într-adevăr, porţiuni în zona puţului forat, dar nu semnificativ", a declarat Dan Diaconu, prefect Dolj.

"În acest moment nu mai este pericol, dar nu excludem acest lucru. O să rămânem în monitorizare, în supraveghere", a declarat Vlăduț Minciună, prim-adjunct al Inspectorului Sef ISU Dolj. Firma care a sigilat puţul în urmă cu un an şi jumătate va face propria anchetă în urma exploziei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Satul din România care stă pe o pungă cu gaz. Oamenilor le e frică să mai intre în curţi după ce o casă a sărit în aer: "Bombă! Ca la obuz de tun!"