Antena Meniu Search
x

Update Bombă ecologică: Deversare de zeci de litri de păcură direct în canalizarea din Alexandria | Reacția MApN

Zeci de oameni au ieșit din locuințe, speriați, în Alexandria, după ce o cantitate mare de păcură a ajuns în sistemul de canalizare. Oamenii au crezut, inițial, că au de-a face cu o scurgere de gaze.

de Redactia Observator

la 11.01.2022, 19:22

Vezi și

UPDATE 19:20 - Reacția MApN, după poluarea cu păcură din Alexandria

Comunicatul MApN​: În cursul zilei de marți, 11 ianuarie, distribuitorul de gaze Engie, sucursala Alexandria, a fost sesizat de o serie de cetățeni ai municipiului Alexandria, care locuiesc în vecinătatea Centrului militar județean Teleorman, cu privire la existența unui miros persistent asemănător celui de gaze naturale. 

Reprezentanții firmei de gaze au efectuat, în jurul orelor 13.30, cercetări la fața locului, inclusiv la sediul Centrului militar județean Teleorman, stabilind că mirosul nu este cel specific gazelor naturale. Verificându-se gurile de canalizare, s-a constatat scurgerea unei cantități de aproximativ 50 kg de combustibil de combustibil lichid tip III de la centrala termică a unității noastre în rețeaua de canalizare a orașului.

În urma verificărilor realizate în regim de urgență s-au constatat următoarele:

Pe acelaşi subiect

Centrala termică a unității era închisă din data de 31 decembrie 2021, urmând să fie repusă în funcțiune în zilele următoare după alimentarea cu combustibil și efectuarea lucrărilor de revizie necesare.

În acest sens, luni, 10 ianuarie, Centrului militar județean Teleorman i-au fost alocate 2,2 tone de combustibil lichid tip III, care a fost depozitat într-un rezervor special destinat, de tip îngropat, din care se face alimentarea bazinului amplasat în interiorul centralei termice. Din acesta se alimentează, prin cădere, injectoarele celor două cazane termice.

În intervalul de timp scurs între alimentarea rezervorului special și verificările efectuate ca urmare a sesizărilor referitoare la miros, aproximativ 50 kg de combustibil s-au deversat din bazinul interior de alimentare în canalul colector aflat în centrala termică, acesta fiind conectat la rețeaua de canalizare a orașului ca urmare. Incidentul s-a produs ca urmare a unei defecțiuni survenite la un racord flexibil de alimentare al unui dintre injectoare.

Conducerea unității a dispus măsuri pentru stoparea imediată a scurgerilor de carburant și a numit o comisie de cercetare a aspectelor care au condus la producerea incidentului.

-

S-a dat alarma pe strada Constantin Brâncoveanu din Alexandria. Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook Alexandria, Teleorman, România, zeci de locatari au ieșit din locuințe, scoși afară de un miros înțepător de gaz care intră în case prin canalizare. Și pe stradă mirosea intens a gaz, așa că primii alertați au fost cei de la Distrigaz.

Aceștia nu au găsit scăpări de gaze, însă, după ce au ridicat capacele de la canalizare, au rămas stupefiati: în loc de apă pluvială curgea păcură neagră, făcând clăbuci. Potrivit unor sursei, un cazan de păcură al MApN, aparținând biroului de recrutare informare din Alexandria (fostul comisarat) ar fi fost spălat de dimineață, iar conținutul deversat direct la canal.

Niciun vinovat pentru sutele de litri de păcură din canalele din Alexandria, pentru moment

Garda de mediu încă nu a avut o reacție și, pentru moment, nu știm cine răspunde în caz de explozie sau intoxicare, dar și pentru poluarea masivă a mediului. Pentru că un caz asemănător s-a petrecut anul trecut pe stradă Alexandru Ghica, dar nu s-a descoperit nici atunci poluatorul și nici substanță deversată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bombă ecologică: Deversare de zeci de litri de păcură direct în canalizarea din Alexandria | Reacția MApN