Antena Meniu Search
x

Trei cutremure produse miercuri, în România. Cel mai mare de 5.0, un altul de 4.4. E o premieră pentru ultimii ani, spun seismologii

Un cutremur cu magnitudinea de 5,0 grade pe scara Richter a avut loc miercuri, la ora 17:08, la o adâncime de 156 de km. Este al doilea cutremur care a avut loc astăzi.

Update ora 17.50: Mihai Diaconescu, seismolog la INFP, a declarat, într-o intervenţie pentru Antena 3, că două cutremure cu magnitudinea de 4,4 şi 5.0 sunt o premieră pentru ultimii ani:

"Este cam mult, unul de 4,4 şi unul de 5.0 în aceeaşi zi. Este o noutate a ultimilor ani. Niciodată nu au avut loc două cutremure cu magnitudine mai mare de 4 în aceeaşi zi!", a spus Diaconescu.

Update ora 17.20: BREAKING NEWS, Un nou cutremur s-a produs la ora 17.14. Magnitudinea e de 3.0. Celălalt cutremur, produs la ora 17.08, a fost revizuit de INFP de la 5.1 la magnitudinea de 5.0. Centrul seismologic de la Strasbourg l-a înregistrat la magnitudinea 4.7.

Tot astăzi, în cursul dimineţii, s-a produs un cutremur de 4.2 pe Richter.

Ştirea iniţială

Un cutremur cu magnitudinea de 5,0 grade pe scara Richter a avut loc miercuri, la ora 17:08, la o adâncime de 156 de km. Epicentrul a fost localizat la 7 kilometri nord de oraşul Nehoiu.

Este al doilea cutremur care a avut loc astăzi.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora locală 11,52, în județul Vrancea, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 127,5 kilometri.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, mișcarea telurică a avut loc la o distanță de 154 de kilometri de București, 44 km de Focșani și 7 km de Paltin. 

Mihai Diaconescu, seismolog la INFP a declarat, la Antena 3, că este neobişnuit să avem două cutremure de aceste intensităţi în aceeaşi zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Trei cutremure produse miercuri, în România. Cel mai mare de 5.0, un altul de 4.4. E o premieră pentru ultimii ani, spun seismologii