Antena Meniu Search
x

Video Bucureștiul, împărțit între Mașul Normalității și Marșul Diversității. Preot: ”Noi suntem anticorpii sistemului românesc”

O ţară, două normalităţi! Astăzi, Capitala a fost împărţită între două mitinguri. Dimineaţă sute de oameni au mărşăluit pentru a promova valorle familiei tradiţionale. Acum, pe seară, este rândul comunităţii LGBTQ. 8.000 de oameni, potrivit estimărilor, sunt la Piaţa Universităţii, deşi au primit autorizaţie doar pentru 500 de participanţi. Organizatorii riscă să fie amendaţi.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 14.08.2021, 20:38

Vezi și

Capitala a fost împărţită azi în funcţie de ideologii: unii au militat pentru libertatea de gen, alţii pentru familia tradiţională. Au împărţit acelaşi traseu Calea Victoriei dar la ore diferite. La ora 12.30, câteva sute de oameni au ieşit în stradă cu pancarte, rugăciuni şi mai ales cu mesaje tranşante.

Tudor Ionescu, preşedinte Noua Dreaptă: ”Suntem în stradă pentru a spune un nu hotarât paradelor homosexuale, parteneriatelor şi adopţiilor homosexuale”

Relu Marcu, preot: ”Cei care au patimi să se spovedească, este și perioada postului. Aceasta este normalitatea. Noi suntem anticorpii sistemului românesc”.

Marşul extremiştilor s-a încheiat la Patriarhie. Câteva ore mai târziu, Calea Victoriei s-a colorat. Muzică, dans şi voie bună

Pe acelaşi subiect

”Noi nu suntem împotriva a nimic”

Teodora Rosetti, director executiv ACCEPT: ”Noi organizăm un marș pentru drepturi civile, un marș pentru nediscrimnare și egalitate, demnitate umană. Noi nu suntem împotriva a nimic. Tinerii din comunitate sunt mult mai dornici să afirme cine sunt”.

La parada de la Bucureşti au venit să apere drepturile LGBT oameni din toate colţurile Europei.

Tânără: ”Noi locuim în Paris. Nu putem să lipsim sde la aceasta manifestație. În Franța oamenii sunt mai deschiși, mai înțelegători. Aici sunt mai închiși și din cauza religiei, pentru că religia are un rol foarte important aici”.

Tânără: ”Pentru cei care încă nu înțeleg conceptul - e vorba de drepturile tuturor oamenilor. Chiar dacă sunt heterosexuală susțin drepturile tuturor, asta e motivul pentru care sunt aici”

Parada gay a strâns pe străzile din Bucureşti mii de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bucureștiul, împărțit între Mașul Normalității și Marșul Diversității. Preot: ”Noi suntem anticorpii sistemului românesc”