Antena Meniu Search
x

Video Primăria Capitalei a acceptat traseul pentru Bucharest Pride. În aceeaşi zi are loc şi Marşul Normalităţii

Străzi deschise pentru paradă, închise pentru alţi pietoni. Tensiunile pentru parada minorităţilor sexuale s-au rezolvat după un compromis făcut de Primăria Capitalei. Marşul diversităţii va avea loc sâmbătă pe Calea Victoriei. Evenimentul Străzi Deschise va fi amânat în acea zi.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 09.08.2021, 21:28

Vezi și

După noi discuţii la Primăria Capitalei, oficialii au fost de acord pe linie cu cele propuse de comunitatea LGBT: parada va fi pe 14 august de pe Calea Victoriei până la Piaţa Universităţii. 

Florin Buhuceanu - Asociaţia ACCEPT: Nu poţi face schimbări bruşte de la un bulevard la altul şi Primăria Capitalei ar trebui să înţeleagă toate aceste lucruri.

Calea Victoriei a fost închisă şi transformată în stradă pietonală în fiecare weekend încă din luna mai. Aşa şi-a motivat Primăria Capitalei refuzul iniţial de a autoriza marşul diversităţii. După acuzaţii de boicot şi un protest în stradă, oficialii au anunţat că s-a ajuns la o înţelegere. 

"Primăria Municipiului București și Asociația ACCEPT au ajuns la o înțelegere (...). Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță (...) proiectul "Străzi deschise" va fi suspendat sâmbătă, 14 august".

Pe acelaşi subiect

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, prezent la negocierile pentru marşul Bucharest Pride

La discuţiile de la Primărie a participat chiar şi ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti.

Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii: Cred că societăţile care au toleranţă faţă de ceilalţi sunt mai tari, mai puternice.

Când are loc Marşul Normalităţii

Decizia a fost primit cu bucurie de susţinătorii minorităţilor sexuale. Dar i-a nemulţumit pe cei care organizează Marşul Normalităţii în aceeaşi zi, însă pe un alt traseu: de la Piaţa Victoriei până la Patriarhie.

Av. Tudor Ionescu, avocat Partidul Noua Dreaptă: Nicuşor Dan ar fi avut şansa istorică de a fi primul primar general cu coloană vertebrală din istoria Bucureştiului. Familiile bucureştenilor vor fi private de acest spaţiu de promenadă pentru a face loc acestei parade a homosexualilor, o paradă cu caracter obscen şi antisocial.

Rămâne în discuţie o problemă: numărul de participanţi. Fiind pandemie, legea spune că sâmbătă pot participa cel mult 500 de oameni.

Florin Buhuceanu - Asociaţia ACCEPT: Referinta noastră de 10.000 de persoane are ca bază ultimul marş. Noi nu putem bloca oamenii să nu vină la un marş al nostru, ar fi absurd şi inacceptabil. 

Marşul normalităţii are loc sâmbătă, de la ora 13.00, iar Bucharest Pride începe de la ora 17.00 până la ora 20.30. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primăria Capitalei a acceptat traseul pentru Bucharest Pride. În aceeaşi zi are loc şi Marşul Normalităţii