Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Călăreții rupți din filme au ajuns din Mongolia în Bucegi: "Toată lumea întreabă ce loc de muncă ai. Nimeni nu întreabă dacă ești fericit"

Au pornit, acum doi ani, în aventura vieții lor și, de atunci, au adunat amintiri cât pentru o viață. Este povestea unui cuplu pasionat de călătorii şi de cai. Cei doi au pornit călare din Mongolia cu destinaţia Scoția. Traversează acum România şi spun că Munţii Bucegi le-au oferit printre cele mai frumoase privelişti de până acum.

De Claudiu Loghin la 05.07.2021, 15:28
Vezi și

Pete are 43 de ani, este australian și a fost militar de carieră. Și-a cunoscut partenera de călătorie în 2019, în Mongolia. În același an, Luisa și Pete au cumpărat primii cai și au pornit la drum. Aventura i-a purtat prin Federația Rusă, prin Turcia, Bulgaria și acum prin România.

Luisa Mayr, turistă: Am avut de toate, am avut stepa din Kazahstan, pădure, în Turcia, am călărit și prin deșert și, acum, aici, în munți e pur și simplu uimitor.

Călăritul prin Capadocia, sub un cer plin de baloane cu aer cald sau priveliștile Bucegilor, pe care tocmai i-au traversat, sunt printre cele mai frumoase amintiri ale acestei aventuri. Pete și Luisa petrec cele mai multe nopți sub cerul liber.

Nimeni nu întreabă dacă ești fericit

Pe acelaşi subiect

Pete Breidahl, turist: Toată lumea întreabă ce loc de muncă ai, unde trăiești, ce mașină conduci. Nimeni nu întreabă dacă ești fericit.

Cei doi au schimbat aproape 50 de cai, în această călătorie. Multe ţări nu acceptă traversarea graniţelor cu aceste animale. Caii de acum i-au luat din Bulgaria.

Luisa Mayr, turistă: Învăț, cresc, îmi petrec timpul cu acești doi cai minunați, cel mai frumos câine și cel mai frumos om. Nu îmi doresc altceva. Sunt liberă, pe de-a-ntregul.

Luna trecută, cei doi au fost văzuţi traversând centrul istoric al Craiovei, oferind curioşilor o scenă parcă desprinsă din filmele western. Aventurierii vor să ajungă până la iarnă în Germania, locul în care s-a născut Luisa. Iar în 2022 își doresc să ajungă în Scoția - ținta finală a călătoriei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Călăreții rupți din filme au ajuns din Mongolia în Bucegi: "Toată lumea întreabă ce loc de muncă ai. Nimeni nu întreabă dacă ești fericit"