Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Turiştii din Jupiter se relaxează printre gunoaie, la plajă: Nu sunt deloc coşuri de gunoi

În plin sezon festival, plajele de pe litoralul românesc sunt pline de turişti şi de gunoaie. Un turist din Jupiter a surprins imagini cu mormanele de gunoaie de pe plaja din staţiune.

de Mihaela Uretu

la 05.07.2021 , 14:39

  • Imagini şi informaţii trimise pe Fii Observator

Turiştii de pe litoralul Mării Negre sunt revoltaţi pentru că în loc să se relaxaze şi să se bucure de mare, sunt nevoiţi să stea printre gunoaie. Imaginile cu mormanele de gunoi au fost surprinse în această dimineaţă pe plaja liberă din Jupiter. 

Alin - turist: Lipsesc coşurile de gunoi de pe plajă. Pe trotuar sunt ceva coșuri, dar sunt de la magazinele din zonă. La ora 10, grămadă era destul de mare și putini oameni pe plajă. Mai înainte a început un vânt mai puternic și a dus șervețele și pungi de plastic pe plajă, se opreau în oamenii care făceau plajă. Pe plajă sunt împrăștiate peste tot,doze de bere care par mai vechi. Plus alte gunoaie. 

Gunoaiele aruncate la întâmplare sunt o sursă permanentă de infecție. Mai mult, ele ajung să afecteze și viețuitoarele marine, care apoi sunt pescuite și puse pe masa turiștilor. După Marea Mediterană, Marea Neagră înregistrează cea mai mare cantitate de gunoaie.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit ecologiştilor, cel mai murdar an a fost anul 2019. Atunci au fost adunate aproape 33.000 de gunoaie de pe plaje, după sezonul estival. Cele mai murdare plaje, potrivit voluntarilor, care se ocupă de curăţenia plajelor de pe litoralul românesc sunt în Constanța, Mamaia, Năvodari şi Eforie. La polul opus, Tuzla are cel mai curat nisip. 

Turiştii care arunca deşeuri pe plajă risca să fie amendaţi de către comisarii Gărzii de Mediu cu amenzi de 1.000 de lei.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Fii Observator » Turiştii din Jupiter se relaxează printre gunoaie, la plajă: Nu sunt deloc coşuri de gunoi