Antena Meniu Search
x

Video Camera Fluturilor, locul special pentru audierea copiilor la Judecătoria Timişoara

Au pus mână de la mână şi au amenajat, din fonduri proprii, o camera specială pentru audierea copiilor. Se întâmplă la Judecătoria Timişoara, acolo unde judecătorii şi grefierii au reuşit să transforme un spaţiu anost într-unul plin de veselie. Camera Fluturilor adună acum poveştile micuţilor şi îi ajută pe magistraţi să împartă dreptatea.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 20.04.2021, 09:27

Vezi și

"Am gândit o zona în care atât copiii mari cât şi copiii mici pot să coloreze sau să vorbească de la egal la egal cu judecătorul, se creează o altă atmosferă. Bineînţeles am gândit şi partea de bomboane. Aici am creat o zona pentru copiii mai mici, pentru cei sub 10 ani...Ideea e de a relaxa copilul de a-l scoate din acea stare de tensiune".

Acadele, jucării, creioane sau cărți - toate sunt menite să îi ajute pe copiii audiați la Judecătoria Timişoara să se relaxeze şi să nu simtă presiunea din timpul şedinţei.

Nicoleta Burlacu – președinte Judecătoria Timișoara: "Ne-am ales mobila, ne-am uitat pe internet, am c[utat inspiraţie pentru diferite zone. Le este greu judecătorilor care lucrează cu minori să judece astfel de cauze şi le poate fi util, să aibă un mediu din care copilul să nu plece tensionat, poate să plece cu o jucările, cu o carte".

Principala provocare a celor care au amenajat camera de audiere nu au fost banii, ci crearea unui birou mai puțin aglomerat.

Pe acelaşi subiect

Nicoleta Burlacu – președinte Judecătoria Timișoara: "Problema este spațiul. Într-un birou ca acesta, în mod normal stau 2 sau 3 judecători sau grefieri, sunt instanţe în ţara unde în asemnea birou stau 6 oameni poate chiar mai mulţi". 

Camera Fluturilor, o încăpere pentru cei mici

Camera Fluturilor a fost amenajată prin contribuţia financiară a judecătorilor şi grefierilor. Încăperea a fost zugravită de angajaţi ai Penitenciarului Timişoara, care au venit să muncească în timpul lor liber. Cu toţii au înţeles importanţa unui astfel de spaţiu în audierea copiilor. 

Ideea amenajării acestei camere speciale a fost apreciată şi de părinţi.

"Sper să nu fie cazul, dar da, mi se pare o idee foarte bună".

"Mi se pare ok, mi se pare în regulă copiii să beneficieze de respectiva cameră. Sunt necesare astfel de spaţii în toate instituţiile? Da, părerea mea da, este, ca ei să se simtă confortabil".

Camera Fluturilor este deschisă şi pentru reprezentanţii Tribunalului Timiș sau cei ai Curții de Apel Timișoara. În medie, 10 copii sunt audiaţi aici în fiecare zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Camera Fluturilor, locul special pentru audierea copiilor la Judecătoria Timişoara