Video

Primăria din Timișoara a primit notificare din Viena că trebuie să-și repare un pod. Îngropată în birocraţie, hârtia pare de negăsit

De Iulia Pop.
Publicat: 17.04.2021, 22:45.
Actualizat: 17.04.2021, 22:47

Cu precizie austriacă, angajaţii primăriei din Viena ne reamintesc periodic că trebuie să reparăm un pod construit pe vremea imperiului. Birocrația de la noi a îngropat până și hârtia sosită din capitala Austriei.

Podul a fost deschis circulației în 1917 şi a rămas aproape neschimbat de atunci. Cetatea Timișoara a fost parte din imperiul austro-ungar, iar când austriecii au plecat din oraș au luat cu ei toate actele construcțiilor pe care le-au realizat aici. Printre ele și cele ale podului de fier din cartierul Josefin. 100 de ani mai târziu, angajaţii Primăriei Viena le-au reamintit omologilor din România că durata de viaţă a construcţiei a fost depăşită şi că podul peste Bega necesită lucrări de reabilitare.

Ioan Hațegan, istoric: De obicei, există un original la Timişoara și unul la Budapesta sau la Viena cum era normal și aia de acolo au zis "Domne, podul asta are o durată de fiabiliatate de 100 de ani, ați depășit-o, ce faceți", reparați, că noi nu mai garantăm pentru el.

Citește și:

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei: Este de fapt a două notificare de acest fel pe care Primăria o primește. Practic, arată sistemul digital prin care primăria Viena își inventariază garanțiile, hârtiile, documentele și chiar dacă au trecut 100 de ani de când a fost construit un pod, ei știu și primesc și au evidență clară și digitală.

Îngropată în birocraţie, hârtia pare de negăsit

Rigoarea austriacă pălește în față birocrației românești. Notificarea sosită de la Viena la sfâşitul anului trecut pare că s-a pierdut între departamentele primăriei Timișoara, din moment ce angajații de aici spun nu o mai găsesc.

''Sunt un individ bătrân și am mai întâlnit astfel de notificări și la podul din Lugoj, au o evidenţă...suntem alte lumi, ce să facem.''

''Așa se întâmplă la noi. Păcat de el oricum, îl știu de copil, circulăm pe aici, e frumos.''

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei: Noi încă, din păcate avem o problema sistemică și nu doar în primărie, ci în general în România în ceea ce privește garanția și mentenanța.

Autorităţile promit că vor reabilita podul, însă nu anul acesta. În 2021 abia dacă va fi gata studiul de pre-fezabilitate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2021. Taurii trebuie să aibă grijă de sănătate. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Reacții secundare ciudate pentru tânăra vaccinată din greșeală cu 4 doze: Bea și 7 litri de apă pe zi.
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro