Antena Meniu Search
x

Video Primăria din Timișoara a primit notificare din Viena că trebuie să-și repare un pod. Îngropată în birocraţie, hârtia pare de negăsit

Cu precizie austriacă, angajaţii primăriei din Viena ne reamintesc periodic că trebuie să reparăm un pod construit pe vremea imperiului. Birocrația de la noi a îngropat până și hârtia sosită din capitala Austriei.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.04.2021, 22:47

Vezi și
  • Primăria din Timișoara a primit notificare din Viena că trebuie să-și repare un pod

Podul a fost deschis circulației în 1917 şi a rămas aproape neschimbat de atunci. Cetatea Timișoara a fost parte din imperiul austro-ungar, iar când austriecii au plecat din oraș au luat cu ei toate actele construcțiilor pe care le-au realizat aici. Printre ele și cele ale podului de fier din cartierul Josefin. 100 de ani mai târziu, angajaţii Primăriei Viena le-au reamintit omologilor din România că durata de viaţă a construcţiei a fost depăşită şi că podul peste Bega necesită lucrări de reabilitare. 

Ioan Hațegan, istoric: De obicei, există un original la Timişoara și unul la Budapesta sau la Viena cum era normal și aia de acolo au zis "Domne, podul asta are o durată de fiabiliatate de 100 de ani, ați depășit-o, ce faceți", reparați, că noi nu mai garantăm pentru el. 

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei: Este de fapt a două notificare de acest fel pe care Primăria o primește. Practic, arată sistemul digital prin care primăria Viena își inventariază garanțiile, hârtiile, documentele și chiar dacă au trecut 100 de ani de când a fost construit un pod, ei știu și primesc și au evidență clară și digitală.   

Îngropată în birocraţie, hârtia pare de negăsit

Pe acelaşi subiect

Rigoarea austriacă pălește în față birocrației românești. Notificarea sosită de la Viena la sfâşitul anului trecut pare că s-a pierdut între departamentele primăriei Timișoara, din moment ce angajații de aici spun nu o mai găsesc. 

''Sunt un individ bătrân și am mai întâlnit astfel de notificări și la podul din Lugoj, au o evidenţă...suntem alte lumi, ce să facem.''

''Așa se întâmplă la noi. Păcat de el oricum, îl știu de copil, circulăm pe aici, e frumos.''

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei: Noi încă, din păcate avem o problema sistemică și nu doar în primărie, ci în general în România în ceea ce privește garanția și mentenanța.

Autorităţile promit că vor reabilita podul, însă nu anul acesta. În 2021 abia dacă va fi gata studiul de pre-fezabilitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Primăria din Timișoara a primit notificare din Viena că trebuie să-și repare un pod. Îngropată în birocraţie, hârtia pare de negăsit