Antena Meniu Search
x

Video Cargoscan, spaima contrabandiştilor din porturi. "Privește" prin containerele din oțel și poate fi controlat de la distanță

Un sistem care permite scanarea vehiculelor și containerelor în porturile de la malul mării a intrat în dotarea Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române. Sistemul este compus dintr-un scaner mobil, instalat pe un autovehicul de transport ce se amplasează în zonele de control. Autospeciala Cargoscan are capacitatea de a "privi" prin containerele din oțel și poate fi controlată chiar şi de la distanță. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.01.2022, 11:45

Vezi și

S-a terminat scanarea!

Autospeciala scanează în 30 de secunde un container, în comparaţie cu un control manual ce ar fi durat ore în şir.

Andreea Iliescu, IPJ Constanța: Este un cargoscaner care foloseşte o tehnologie foarte performantă, şi bineînţeles este de foarte mare ajutor pentru Poliţia Română. 

Andrei Bratu, șef birou Cargoscan: El are posibilitatea să se deplaseze cu braţul care scanează efectiv, de la 20 de metri pe secundă, până la 40 de metri pe secundă. 

Pe acelaşi subiect

Cargoscan poate scana între 15 şi 20 de containere pe zi

Este una dintre cele mai moderne autospeciale de acest fel și poate scana între 15 şi 20 de containere pe zi. 

Andreea Iliescu, IPJ Constanța: De când a devenit operațional întreg sistemul, adică din luna octombrie a anului 2021, au fost scanate 150 de containere și au fost ridicate în vederea indisponibilizării bunuri în valoare de peste 75.000 euro. Aceste scanări se fac fie inopinant, fie dacă există anumite informaţii sau date cum că ar exista mărfuri contrafăcute, sau susceptibile de a fi contrafăcute sau anumite probleme de natură penală. 

Pentru manevrarea autospecialei au fost instruite 11 persoane.

Victor Maftei - agent poliție: Observăm în mare ce se află înăuntrul containerului şi în funcţie de spectrul de culori care este obţinut în urma scanării vedem ce se află efectiv în interiorul acelui container. 

Sistemul a fost realizat în cadrul unui proiect european care permite modernizarea instrumentelor de lucru utilizate în investigarea faptelor penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cargoscan, spaima contrabandiştilor din porturi. "Privește" prin containerele din oțel și poate fi controlat de la distanță