Antena Meniu Search
x

Dosar penal, după ce poliţiştii de frontieră au descoperit în Portul Constanţa un container plin cu fier vechi provenit din Japonia 

Poliţiştii români de frontieră au descoperit, în Portul Constanţa, un container plin cu mormane de fier vechi.

de Redactia Observator

la 26.08.2021, 17:25

Containerul cu fier vechi ar urma să fie returnat societăţii din Japonia
Containerul cu fier vechi ar urma să fie returnat societăţii din Japonia - Poliţia de Frontieră
  • Containerul cu fier vechi va fi returnat societăţii din Japonia.

Containerul provenea de la un transport din Japonia, iar conţinutul containerului ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială de pe teritoriul României. Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, documentele de provenienţă a mărfii arătau că în containere sunt tractoare şi utilaje agricole.

Totuşi, după o verificare amănunţită a conţinutului containerului, poliţiştii români de frontieră au stabilit că, de fapt, containerul conţine, practic, mormane de fier vechi, dispozitivele agricole având un grad avansat de uzură, fiind puternic afectate de rugină. 

Containerul cu mormane de fier vechi urmează să fie returnat societăţii din Japonia

Printre dispozitivele agricole au fost descoperite şi deşeuri periculoase, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

S-a demarat o anchetă în acest caz, iar autorităţile române au decis că nu pot permite intrarea mărfii pe teritoriul României, containerul urmând să fie returnat societăţii exportatoare din Japonia. De asemenea, s-a deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea măsurilor in desfășurarea activității de transport deșeuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Dosar penal, după ce poliţiştii de frontieră au descoperit în Portul Constanţa un container plin cu fier vechi provenit din Japonia