Antena Meniu Search
x

Galerie foto 126 de migranţi, încuiați într-un TIR şi abandonaţi: "Am auzit ţipete, plânsete şi bătăi în uşile camionului". Imaginile, publicate de poliția din Guatemala

Poliția din Guatemala a salvat 126 de migranți, închiși într-un container de transport și abandonați pe marginea unui drum, între oraşele Nueva Concepción și Cocales. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.10.2021, 13:04

Potrivit BBC News, autritățile din Guatemala cred că migranții au fost abandonați de contrabandiști, care fuseseră plătiți să-i ducă în SUA, prin Mexic.

Peste 100 dintre cei găsiţi în container erau haitieni. Ceilalți veneau din Nepal și Ghana. 

"Am auzit ţipete, plânsete şi bătăi în uşile camionului. Le-am deschis şi am găsit înăuntru 126 de oameni fără acte", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei columbiene.

Agenții le-au acordat oamenilor primul ajutor, apoi i-au condus la un adăpost. Reprezentanții Institutului de migraţie din Guatemala susțin că cei 126 de haitinei, nepalezi și ghanezi au ajuns în America Centrală prin Honduras şi de acolo ar fi trebuit să ajungă în Statele Unite. Ei vor fi transportaţi înapoi la graniţa cu Honduras şi predaţi autorităţilor.

Pe acelaşi subiect

Poliția din Guatemala a publicat pe Facebook imagini surprinse la puțin timp după salvarea migranților:

Sute de migranți, între care 350 de copii, ascunşi în trei camioane de refrigerare

Incidentul vine la o zi după ce poliția din Mexic au reţinut, aproape de graniţa cu SUA, 652 de migranţi, inclusiv 350 de copii, ce călătoreau ascunşi în trei camioane de refrigerare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De la începutul anului 2021, peste 50 de migranți au murit în timp ce încercau să traverseze un coridor de junglă numit Darien Gap din Panama, la granița cu Columbia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 126 de migranţi, încuiați într-un TIR şi abandonaţi: "Am auzit ţipete, plânsete şi bătăi în uşile camionului". Imaginile, publicate de poliția din Guatemala