Antena Meniu Search
x

Video Casa NATO din Săcele, o investiție eşuată de 20 de mii de euro. Construcţia destinată persoanelor cu venituri reduse se degradează pe zi ce trece

A costat 20 de mii de euro şi ar fi trebuit să fie cămin pentru persoanele cu venituri reduse, din oraşul Săcele, judeţul Braşov. Vorbim despre Casa NATO, ridicată ilegal cu mulţi ani în urmă, nu a fost locuită vreodată şi a ajuns simbol al birocraţiei şi neputinţei în administraţie. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 05.05.2022, 09:17

Vezi și

I se spune Casa NATO, iar numele i se trage de la faptul că e ridicată cu prefabricate dezafectate dintr-o bază NATO din Germania. A fost construită acum 14 ani, pe terenul unui fond forestier, la marginea municipiului Săcele, din județul Brașov. Iar de atunci a devenit simbol al neputinţei autorităţilor. 

Localnic: Trebuie să fie oameni, să stea acolo, că se dărâmă. Deja e dărâmată. 

Claudiu Loghin, reporter: Aşa arată după 14 ani Casa NATO, din Săcele, proiectul pilot al locuinţelor sociale pentru săraci. Geamurile sunt sparte, pereţii sunt degradaţi, iar întregul bloc se degradează pe zi ce trece.

De ce a eșuat această investiție din bani publici? Simplu: casa a fost ridicată de Consiliul Județean Brașov fără autorizație de construcție, aşa că nu a putut fi dată în folosinţă. În urmă cu 7 ani, actualul primar al municipiului Săcele a încercat să scape de imobil, însă s-a lovit de o altă problemă. 

Virgil Popa, primar Săcele: Am solicitat ca această clădire să fie demolată şi dusă în altă parte sau stocată undeva, cei care au venit la conducerea Consiliului Judeţean în 2016 au refuzat şi am demarat un proces. Uitaţi-vă ce traseu sinuos a avut acest imobil începând din 2005-2006 până în ziua de astăzi, 2022, şi nu putem face nimic.

Am întrebat conducerea Consiliului Județean ce soluții există într-o astfel de fundătură birocratică. Președintele instituției a refuzat orice comentariu, pe motiv că investiția a fost făcută în mandatul fostului președinte, care este acum la închisoare, condamnat în alt dosar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Casa NATO din Săcele, o investiție eşuată de 20 de mii de euro. Construcţia destinată persoanelor cu venituri reduse se degradează pe zi ce trece