Antena Meniu Search
x

Video Cazul copilului de 9 ani căzut în groapa cu apă clocotită din Sectorul 1. Mărturia tatălui: ”Pamântul este surpat deasupra. Uite cum clocotește apa”

Joaca în faţa blocului, la un pas de tragedie. Un băiat de 9 ani a călcat într-o groapă cu apă fierbinte şi a ajuns la spital cu arsuri grave. Pământul s-a surpat deasupra unei ţevi cu apă clocotită din reţeaua de termoficare. Termoenergetica spune că sunt avarii şi astfel de capcane în tot Bucureştiul.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 19.10.2021, 19:29

Vezi și

O joacă, la un pas de tragedie. Un copil de nouă ani se juca în faţa blocului, în curtea interioară. Brusc, piciorul i s-a afundat într-o groapă cu apă clocotită.

Mihai Irimia, tatăl copilului: ”Până la gleznă a intrat, adică avea o gheată şi cred că a intrat cu totul. A crezut că e o mlaştină cu broaşte. A strigat după ajutor şi l-au luat şi l-au dus în casă şi l-am dus cât de repede am putut la Alexandrescu”.

Raluca Alexandru, Spitalul Grigore Alexandrescu: ”Are o arsură pe 2% din suprafaţa corpului, adică la nivelul piciorului. A fost pansat şi are tratament ambulator”.

Copilul ar putea fi supus la o operație la picior

Pe acelaşi subiect

Mihai Irimia, tatăl copilului: ”E posibil să fie nevoie de operaţie estetică, să trebuiască grefă de piele de pe şold”.

Tatăl copilului spune că pământul este surpat deasupra conductei cu apă fierbinte de mai mult timp. Vecinii au făcut nenumărate sesizări către societatea de termoficare, atât în scris, dar şi telefonic. Răspunsul? Se rezolvă.

Mihai Irimia, tatăl copilului: ”Apa fierbinte s-a prelins trei săptămâni pe trotuar. Să nu vină cineva să vadă cât de grav este şi dacă e pericol de moarte pentru cineva, pentru un copil. Asta mi se pare foarte iresponsabil”.

Vecină: ”Aburii deja se ridicaseră până la etajul III şi era un pericol”. 

Vecină: ”Dacă era unul mai mic se ducea de tot”.

Groapa cu apă clocotită a fost securizată cu un gard

Zona a fost securizată cu gard şi bandă de protecţie abia după incident. Conducerea Termoenergetica se justifică şi spune că nu mai fac faţă avariilor. Claudiu Crețu, director Termoenergetica: ”Oricând poate apărea o asemenea situație”.

Dezastrul este total. În fiecare oră, 2.000 de tone de apă fierbinte se pierd în reţeaua de termoficare, ceea ce înseamnă că oraşul este plin cu astfel de capcane.

Andreea Petrescu, reporter Observator:La nici 150 de metri de locul unde s-a întâmplat incidentul, într-o altă curte interioară a blocurilor de aici, o altă avarie la reţeaua de termoficare a creat aici un crater de aproximativ 20-30 de cm din care ies aburi”

Numeroase avarii la sistemul de termoficare din București

După alţi 300 de metri, aceeaşi problemă. Abia azi au venit muncitorii pentru a rezolva situaţia.

Localnic: ”Iese apă caldă de peste tot în afară de robinetele noastre”

Muncitor Termoenergetica: ”Noi avem mai multe sesizări, nu putem să stăm după un singur om. Noi, în ultimele trei săptămâni am făcut 30-40 de lucrări în tot cartierul”.

Poliţia s-a autosesizat şi a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Sistemul de termoficare din Bucureşti este o adevărată bombă cu ceas. Sunt 1.000 de km de rețea primară și 3.000 de km de rețea secundară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cazul copilului de 9 ani căzut în groapa cu apă clocotită din Sectorul 1. Mărturia tatălui: ”Pamântul este surpat deasupra. Uite cum clocotește apa”