Antena Meniu Search
x

Video Ce aleg să facă tinerii din mai multe sate clujene cu banii strânşi de la colindat, drept mulțumire pentru localnici: "Este ceva deosebit"

După ce au colindat din casă în casă, feciorii din mai multe sate clujene au strâns o sumă frumușică de bani, însă nu au păstrat nimic. Conform tradiției, cu banii strânși organizează două nopţi de petrecere în cinstea sătenilor, drept mulțumire că au fost primiți cu braţele deschise în casele lor.

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 07:58

Vezi și

Serile de joc popular din preajma Crăciunului sunt vestite în satele din apropierea Clujului. Cei care îi primesc pe colindători, sunt invitaţi apoi la două seri de petrecere, organizate din banii strânşi la colindat.

George Nistor, organizator: După atâta colindat, urmează şi mulţumirea pentru oameni. Serile acestea sunt făcute din banii adunați în sat, de la oamenii care,  fiecare, cât a putut a pus, noi i-am luat și am făcut joc aici.

Balurile de Crăciun sunt vestite în zonă

Balurile de Crăciun sunt vestite în zonă, astfel că sunt oameni care vin și de la zeci de kilometri depărtare, din orașe precum Oradea sau Cluj, pentru a juca pe muzica populară. Aceste baluri de Crăciun au o istorie la fel de veche precum colindatul, iar sătenii se mândresc cu păstrarea tradiției.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Este ceva deosebit pentru că nu în foarte multe sate se păstrează tradiția. Băieții de la noi sunt mai speciali pentru că păstrează această tradiție.

Până și artiștii invitați la eveniment au rămas plăcut impresionați de tradiția balurilor de Crăciun. 

Ancuța Timiș, solist: Eu zic că e un lucru foarte frumos că fac gestul acesta pentru oamenii din sat. Că fac joc în fiecare an e ceva frumos pentru toată lumea

Petrecerile vor continua și în această seară în satele din județul Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ce aleg să facă tinerii din mai multe sate clujene cu banii strânşi de la colindat, drept mulțumire pentru localnici: "Este ceva deosebit"