Antena Meniu Search
x

Video Ce arată raportul Corpului de Control în cazul Școlii Nicolae Titulescu. Ministerul Educaţiei a sesizat Parchetul

Ministerul Educaţiei a sesizat Parchetul în cazul şcolii din Bucureşti, unde un copil a fost abuzat sexual de două ori. Directoarea şcolii nu a informat mai departe cazurile de agresiune sexuală, ba chiar a dezinformat Inspectoratul şcolar, se arată în raportul încheiat după ancheta Corpului de Control. Şcoala va fi monitorizată constant de acum înainte şi s-a cerut inclusiv consiliere psihologică pentru elevi.

de Redactia Observator

la 15.03.2024, 18:07

Vezi și

”Doamna director IUDITA POPTEANU a dezinformat Inspectoratul Şcolar al Municipiului București cu privire la existența cazurilor de bullying și violență în cadrul unității de învățământ, conform raportărilor lunare menționate mai sus, și nici nu a sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, Poliția Română-Direcția Siguranța Școlară sau alte autorități competente, cu privire la al doilea presupus abuz sesizat”, se arată în raportul Ministerului Educației. 

Școala va fi monitorizată

Totodată, Direcția Control din cadrul Ministerului Educației a propus o serie de măsuri în acest caz.  Printre altele Ministerul Educației ar trebui să sesiseze Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, ”existând suspiciunea de săvârșire a infracțiunii de neglijență în serviciu de către membrii Comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”. 

În plus, se recomandă monitorizarea unității de învățământ de către reprezentanții Ministerului Educației și ai Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, în vederea asigurării unor servicii de consiliere și sprijin pshihologic. De asemenea, Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională va oferi consiliere ”elevilor implicați în presupuse situații de violență școlară, în vederea prevenirii stresului posttraumatic și a riscului de marginalizare sau excludere socială”.

Reamintim că incidentul de la școala Nicolae Titulescu a ieșit la iveală, după ce mama unui copil a mărturisit că fiul său a fost violat de două ori în toaleta școlii fără să fie luată nicio măsură. La scurt timp, după protestele părinţilor, dar şi după controalele care au arătat că femeia nu a raportat cazurile de agresiune din şcoală mai departe, directoarea şcolii din Bucureşti în care un elev ar fi fost abuzat sexual de două ori şi-a dat demisia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ce arată raportul Corpului de Control în cazul Școlii Nicolae Titulescu. Ministerul Educaţiei a sesizat Parchetul