Antena Meniu Search
x

Video "Ce a putut să îi facă". Violat de colegi în baia școlii. Unul din agresori, care are doar 11 ani, i-a spus că îl omoară în bătaie dacă află cineva

Caz înfiorător şi cum nu s-a mai auzit într-o şcoală de top din Bucureşti. Un copil a fost violat de două ori de colegii săi în toaleta şcolii. Prima dată, în urmă cu doi ani. Atunci, dosarul s-a clasat pentru că agresorul era prea mic pentru a răspunde penal. Oroarea s-a repetat însă în decembrie anul trecut. Părinții acuză conducerea şcolii de mușamalizare. Psihologul instituţiei de învăţământ are o reacţie absolut revoltătoare: "Numai lui i se întâmplă!" Informaţii şi imagini care vă pot afecta emoţional.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 02.03.2024, 19:21

Vezi și

"Noi suntem traumatizaţi. Ce ne-a povestit, ce a putut să îi facă în toaletă. S-a dus, l-a urmărit."

Declaraţiile mamei sunt pur şi simplu cutremurătoare. În primul lui an la şcoală, la o unitate de top din Bucureşti, copilul a fost agresat sexual de un coleg.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Coşmarul băiatului, care are acum 10 ani, a început în mai 2022. Avea atunci doar 8 ani şi era în clasa zero. A fost violat în baia de la parterul şcolii. Trei săptămâni, părinţii habar n-au avut prin ce trecea copilul.

Agresorul, care avea 11 ani, l-ar fi ameninţat că-l va omorî în bătaie

Pe acelaşi subiect

Agresorul, care avea 11 ani, l-ar fi ameninţat că-l va omorî în bătaie dacă va sufla o vorbă despre ce s-a petrecut, a mărturisit copilul.

Mama copilului: Noi am aflat joi seară. Tot prin terapeutul nostru. Ne-a zis să luăm totul prin joacă, copilul ne-a povestit, a doua zi am mers la doamna directoare. A zis că nu vorbeşte cu mine că eu sunt un neica nimeni.

Părinții acuză conducerea şcolii că a vrut să mușamalizeze totul. În plus, nici ancheta penală nu le a făcut dreptate.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Dosarul s-a clasat pentru că violatorul era prea mic pentru a răspunde penal. Pentru copil, însă, au urmat luni de terapie. Colegii aflaseră ce s-a petrecut şi a devenit ținta bullying-ului.

În plus, coincidenţă sau nu, la sase luni de la acest caz, şcoala Nicolae Titulescu a obligat toţi părinţii să semneze o hârtie prin care se angajză că nu vor denigra "instituția de învățământ în media sau în comunitate".

Aşa se face că drama cumplită a copilului a continuat. Desi agresorul a plecat din scoala, la un an şi jumătate de la viol, băiatula fost victima unui nou abuz.

Psihologul şcolii, reacţie şocantă

Mama copilului: După ora de sport, fiind un copil cu probleme speciale, cu rinichii, a băut apă, a cerut voie la toaletă, s-a dus la toaletă. Mami, am intrat să fac pipi, bineînţeles că iar nu era zăvor, că au văzut şi domnul poliţist şi doamna directoare la reconstituire că nu era zăvor, a intrat un băieţel cu cagulă, m-a luat, m-a pus jos, mai departe nu pot să zic ce i-a făcut. Totul negru era şi doar ochii i-a văzut că erau spre verzi. Nu ştim cine e, nu stim nimic.

De data asta, copilul n-a mai tăcut. I-a povestit mamei şi au mers direct la spital. Expertiza medicilor a confirmat faptul că băiatul fusese victima unei agresiuni sexuale, iar părinţii s-au întors la şcoală pentru explicaţii. Răspunsul i a înfuriat şi mai tare.

Mama copilului: A ieşit doamna psiholog, că uitaţi ce mi-a zis doamna directoare să vă întreb, dacă nu cumva l-a abuzat taica-su acasă.

De altfel, psihologul şcolii are o reacţie şocantă atunci când comentează acest caz.

Psihologul şcolii: Numai lui i se întâmplă! Cum dracu din atâţia copii numai lui i se întâmplă? Cunosc şi comportamentele copiilor!  Punctul de vedere oficial este că nu s-a întâmplat nimic.

O echipă Observator a încercat se stea de vorbă cu directoarea şcolii.

Inspectoratul şcolar anunţă sec: Avem o anchetă în curs de desfăşurare şi la acest moment.

Si politia a deschis o noua ancheta. Au ridicat imagini surprinse de camerele de supraveghere și au făcut mai multe audieri. Între timp, copilul a fost mutat la o altă şcoală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 12 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Ce a putut să îi facă". Violat de colegi în baia școlii. Unul din agresori, care are doar 11 ani, i-a spus că îl omoară în bătaie dacă află cineva