Antena Meniu Search
x

Video Ce smulge Nicuşor Dan, Robert Negoiţă replantează a doua zi. Primarul Sectorului 3 are planuri mari: "Vă invit să gustaţi fructe de kumquat"

Duelul palmierilor arată cât de mult se iau în serios primarii. Alegătorii lor, însă, îi iau în râs. Un caricaturist s-a inspirat din cearta lor, iar bucureştenii nu înţeleg de ce nu se ocupă de lucruri serioase. Robert Negoiţă insistă - va planta 300 de arbori exotici în sectorul lui, chiar şi în Piaţa Unirii, de unde Nicuşor Dan i-a scos ieri. Primarul general îi transmite, însă, că va repeta operaţiunea de câte ori este nevoie.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 16.05.2023, 20:28

Vezi și

La nici o zi după ce Nicuşor Dan a scos din pământ palmierii plantaţi de Robert Negoiţă, edilul de sector le-a găsit alt loc. 

Andreea Milea, reporter Observator: Primii trei palmieri din cei 26 scoşi din Piaţa Unirii au fost plantaţi peste noaptea aici în faţa Primăriei Sectorului 3, pe lângă ceilalţi 3 măslini care erau deja aici. 

Diana Culescu, peisagist: Nu putem să vorbim de aclimatizare in cazul unor astfel de specii.Asta nu o să se intample niciodată. Plantele vor muri, cel mai probabil şi asta o să fie singura aclimatizare. 

Robert Negoiţă insistă - vrea să umple Sectorul 3 de palmieri

Pe acelaşi subiect

A cumpărat deja 300 şi nu exclude să îi ducă înapoi la Unirii. 

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Dacă am zis tot Sectorul 3, e Sectorul 3! 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Dacă îi plantează, îi scoatem din nou. Măcar știm cum să facem noi. 

Reporter: Deci dacă îi replantează, îi scoateți din nou?

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Da, desigur. Păi respectăm legea sau?

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Cred că avem nevoie în București de aşa ceva. Sunt revoltat de fiecare dată când văd în altă țară, uite cum sunt societăţi dezvoltate, de ce la noi nu sunt? Şi când se întâmplă să fie și la noi, critică, păi la noi de ce, că la noi nu se potrivește, cine a mai văzut? Păi de aia am adus, că nu s-a mai văzut. 

Edilul de sector a plătit peste 300.000 de lei pentru palmieri şi măslini. Nu s-a oprit aici. A luat şi banani, cactuşi, curmali, lămâi, mandarini, portocali şi arbori de kumquat. 

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: O să vă invit să gustaţi fructe de kumquat. Credeţi-mă că sunt foarte bune. Nu se desface, se mănâncă pur şi simplu aşa. 

Andreea Milea, reporter Observator: Primăria de sector a cumpărat 500 de astfel de plante exotice. Fiecare a costat, în medie, 60 de euro, susţine edilul. 

Supărarea dintre edilul Robert Negoiţă şi primarul general Nicuşor Dan nu pare să treacă prea curând

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Lăsaţi-l să doarmă linistit că noi nu trebuie să-l trezim. Eu am trăit cu speranţa că dacă il trezim poate face ceva bun. Eu zic că e un demers gresit să îl trezim. Suntem mai bine cu el dormind. Când se trezeşte nu face nimic bun. Se apucă să tragă de copaci.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Nu vreau să adâncesc polemica asta.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: A ajuns să smulgă copaci din pământ că sunt ilegali? Domne, că-s copacii ilegali? Domne dar să facă la DNA. Adică ar trebui să le dea o formă de arest acestor copaci că umblă ilegal prin acest oraș condus de un tip care e certat și cu frizerul. Serios?

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Un gest nelegal, a fost sancționat, i-am scos palmierii. 

Doar că Robert Negoiţă are planuri mari cu restul plantelor exotice deja cumpărate. Să facă o grădină botanică în hala Laminorul care ar putea fi gata până la finalul acestui an. 

Între timp, scandalul palmierilor de la Unirii l-a inspirat pe unul dintre cei mai în vogă caricaturişti din România. Costel Pătrăşcan a schiţat un personaj cu un tatuaj pe care scrie I love Bucureşi şi are deasupra un arbore exotic. 

Moda palmierilor în România a plecat de la Mamaia

Radu Mazăre a plantat 200 în anul 2002, dar majoritatea nu au rezistat. Fostul primar de la Timişoara, Nicolae Robu, nu s-a lăsat mai prejos. A cumpărat 40 de plante, care au fost vândute, în cele din urmă, pentru că nu mai arătau prea bine. La Bucureşti, primii palmieri au apărut în 2008, în sectorul patru, donaţi de o primărie din China. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ce smulge Nicuşor Dan, Robert Negoiţă replantează a doua zi. Primarul Sectorului 3 are planuri mari: "Vă invit să gustaţi fructe de kumquat"