Antena Meniu Search
x

Războiul palmierilor din Capitală. Nicuşor Dan îi scoate pentru că nu se potrivesc şi nu au avize. Negoiţă: E circ ieftin. Bucureştenii nu au apă caldă

Palmierii plantaţi "ilegal" în zona Unirii din Sectorul 3 vor fi scoşi deoarece acţiunea de plantare nu avea avizele necesare. Primăria Capitalei a făcut anunţul după ce în urmă cu două zile, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, se lăuda că la Piaţa Unirii vom avea palmieri, "plante minunate care ne plac atât de mult şi cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara ţării". Este circ ieftin. Bucureştenii nu au apă caldă, contraatacă Negoiţă.

de Redactia Observator

la 15.05.2023, 15:23

Vezi și

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a precizat referitor la anunţul primarului Capitalei Nicuşor Dan potrivit căruia vor fi scoşi palmierii de la Piaţa Unirii, deoarece ar fi fost plantaţi ilegal, că este circ ieftin, iar primarul general nu face nimic în condiţiile în care bucureştenii nu au apă caldă, iluminat public şi transport public corespunzătoare. El a reiterat faptul că acei palmieri sunt aclimatizaţi şi rezistă şi în sezonul rece.

Negoiţă: Este circ ieftin. Bucureştenii nu au apă caldă

"Este circ ieftin, dar atâta vreme cât bucureştenii nu au apă caldă, Doamne ajută că e căldură şi nu avem nevoie de căldură. Nu avem iluminat pe străzi, transportul public este vai de el de transport public. Nu trebuie şi primarul general să facă ceva? Iată că şi-a găsit ocupaţie – scoate copacii plantaţi de Primăria Sector 3 într-o zonă centrală unde este nevoie de verde, niciodată nu e prea mult verde şi unde noi ne-am ocupat să facem frumos. Eu îi învit lui Nicuşor Dan, ca să nu îi mai zic ticălos, între noi trebuie să fim decenţi, noi nu putem să alunecăm aşa cum face dumnealui într-o zonă de indecenţă, dar îi arăt eu sute de copaci pe care Primăria Sector 3 i-a plantat pe zonele administrate de Primăria generală. Şi ştiţi de ce? Pentru că mi-e jenă. Sunt în Sectorul 3 şi mi-e jenă pentru că Primăria generală nu face nimic. Sau, mă rog, poate că ei fac, dar nu se vede de la mine, nu se vede de la noi. Că aşa se vede – nimic", a explicat Robert Negoiţă, luni la Digi 24.

Chestionat dacă acei palmieri platanţi rezistă şi iarna, edilul Sectorului 3 a răspuns: "Asta am spus. Nu. Ei rămân acolo. Dacă nu ar fi rezistat iarnă, atunci i-am fi pus în ghiveci". "Pe pasajul dinspre A2, acolo sunt în ghiveci pentru că sunt un alt tip de copaci care nu rezistă iarnă. Cei pe care i-am plantat la Unirii sunt un soi de palmier aclimatizat. Nu trebuie să fie scos", a conchis Negoiţă.

Pe acelaşi subiect

Nicuşor Dan: Palmierii nu se potrivesc deloc. Bucureştiul nu este o ţară exotică. Asta e sfidare

Primăria Capitalei a anunţat că palmierii plantaţi ilegal în zona Unirii din Sectorul 3 vor fi scoşi de angajaţii ALPAB, acţiunea de plantare fiind sistată întrucât nu avea avizele necesare. Nicuşor Dan a declarat luni că Poliţia locală a venit, sâmbătă, trimisă de el, în centrul Capitalei şi a găsit un cetăţean bulgar care coordona nişte cetăţeni nepalezi care nu aveau niciun act şi care plantau palmieri. El a arătat că, în opinia sa, aceltia nu se potrivesc deloc, pentru că Bucureştiul nu este o ţară exotică. "Aici este vorba de sfidare, în momentul în care primarul Municipiului a venit, i-a spus să se oprească şi el continuă, asta e sfidare, nu mai e dialog", a mai spus primarul.

"Vă invit pe toţi să mergeţi să vedeţi ce mizerie de nedescris este pe străzile din partea dreaptă, începând de la Cocor şi până la Universitate. Aici, noi avem administrarea Primăriei Bucureşti, acest spaţiu aparţine Primăriei Bucureşti şi orice fel de intervenţie trebuie făcută cu avizul Administraţiei Străzilor", a spus Nicuşor Dan despre palmierii plantaţi în centrul Capitalei, în zona Piaţa Unirii.

Primarul a precizat că "este al treilea episod", după ce s-a pus spaţiul verde şi nu au avut semafor în zonă pentru că s-au tăiat cablurile. Al doilea episod a fost când s-au trezit că lucrările făcute de Primăria Capitalei, pentru a stabiliza plăcile din faţa Magazinului Unirii, au fost sparte şi s-au înlocuit cu pasajul pe care îl vedem în tot sectorul 3.

"Acum, ne-am trezit din nou, fără să fim anunţaţi, cu aceşti copăcei. O să îi scoatem şi o să îi ducem domnului Negoiţă", a arătat primarul Capitalei, precizând că "suntem un stat de drept şi trebuie să respectăm legea". Primarul a mai spus că există o hotărâre a Consiliului General care spune că sectoarele pot să intervină pe bulevardele care sunt administrate de Primăria Generală, cu condiţia să ceară voie, în mod logic. "Nu au cerut niciodată, mai mult, în momentul în care au spart trotuarul din faţa Magazinului Unirea, au fost amendaţi şi li s-a spus să se oprească", a mai arătat Nicuşor Dan.

El a menţionat că există un litigiu iniţiat de Administraţia Străzilor, pentru că în zonă erau borduri şi piese care aparţineau Primăriei Municipiului Bucureşti şi care au fost sparte. "Acum, că spaţiile verzi există, noi nu o să facem ceva împotriva lor. Pe trotuarul din faţa Magazinului Unirii o să intervenim noi şi o să cerem banii pe tot ce au stricat ei şi pe lucrările pe care noi le facem a treia oară (..) iar aici o să luăm copăceii şi o să în ducem", a menţionat Nicuşor Dan. Primarul Capitalei a mai arătat că suntem la kilometrul 0 al Capitalei şi este nevoie să te consulţi cu specialişti, nu poţi "să vii de capul tău să pui meri".

Nicuşor Dan: Nişte cetăţeni nepalezi plantau aceşti palmieri

"Spaţiul verde, aşa cum este, mai puţin palmierii, are şanse de a intra în legalitate, făcând toate actele care sunt necesare", a mai spus el. Primarul a povestit că Poliţia locală a Municipiului a venit, trimisă de el, şi a găsit "un cetăţean bulgar care coordona nişte cetăţeni nepalezi care nu aveau niciun act şi care plantau aceşti palmieri". "În opinia mea, de cetăţean, dar asta este dincolo de legea pe care trebuie să o respectăm cu toţii, nu se potrivesc deloc, Bucureştiul totuşi nu este o ţară exotică", a mai spus Nicuşor Dan, afirmând că o soluţie de amenjare urbanistică a centrului Capitalei trebuie făcută de specialişti.

Primarul a mai afirmat că a avut o discuţie cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în urmă cu aproximativ un an, în care i-a spus că vrea să pună nişte copaci în piaţa Unirii. "Avea şi nişte planşe, l-am trimis la Direcţia de Urbanism din Primăria Municipiului, ei tot aşa, verbal, i-am spus cum ar trebui să fie şi toată lumea se aştepta ca Primăria Sectorului 3 să vină cu toate documentele necesare", a explicat primarul. "Aici este vorba de sfidare, în momentul în care primarul Municipiului a venit, i-a spus să se oprească şi el continuă, asta e sfidare, nu mai e dialog", a completat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Războiul palmierilor din Capitală. Nicuşor Dan îi scoate pentru că nu se potrivesc şi nu au avize. Negoiţă: E circ ieftin. Bucureştenii nu au apă caldă