Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte

Cer brăzdat de dâre de foc şi un zgomot asurzitor în miez de noapte. Localnicii din zona Clinceni de lângă Capitală s-au trezit speriaţi, convinşi că sunt martorii unui incident aviatic sau chiar ai unui atac.

de Redactia Observator

la 13.05.2024 , 22:48

După speriatură, s-au bucurat de un show total: piloţii acrobaţi au făcut repetiţie cu artificii pentru spectacolul de 1 iunie. Momentul surprins în imagini, în apropiere de Aerodromul din Clinceni, este, de fapt, un un antrenament al Șoimilor României în care testează, pentru prima dată, artificiile în formație. 

Aripa dreaptă extremă a formației de șase aeronave este Andreea Bănesaru, vicecampioana României la acrobaţie aeriană. Are doar 24 de ani și este deja pilot instructor cu peste 1.700 de ore de zbor. 

Pregătiri pentru cel mai complex miting aviatic din România

Vezi și

Andreea Bănesaru, pilot: Am fost foarte impresionată atunci când am declanşat artificiile de pe aripile noastre şi abia aşteptăm să arătăm publicului, momentul nostru special, mai ales pe 1 iunie la Clinceni. 

Pe acelaşi subiect

Va fi emoţie şi culoare pe aerodromul din Clinceni la cel mai complex miting aviatic de la noi, cu o tradiţie de zeci de ani pentru piloții Aeroclubului României.

George Rotaru, directorul Aeroclubului României: Anul acesta, formaţia evoluează cu 6 avioane dar avem şi câteva surprize pe care le-am testat zilele acestea, obţinând rezultate spectaculoase. Avem fumigene colorate pe avioane, dar şi artificii. 

Pe lângă "Şoimii României", îşi vor mai arăta măiestria şi The Pelicans cu 3 avioane ultrauşoare, formaţia de planoare White Wings, paraşutiştii cu noul avion Cessna Caravan şi Forţele Aeriene Romane cu F-16, IAR-99, IAK-52. Mitingul de pe 1 Iunie va începe la ora 17.00, iar intrarea este liberă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » "Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte