Antena Meniu Search
x

Video Cei mai buni câini de salvare din lume se întrec la Craiova pentru titlul mondial

Conştiincioşi şi mereu la datorie. Este vorba despre cei mai buni câini de salvare din toată lumea, veniţi la Craiova pentru Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare. Pe lângă abilităţi, câinii au făcut spectacol şi au demonstrat că sunt salvatori de încredere în misiuni speciale sau în caz de dezastre naturale.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 06.11.2021, 21:06

Vezi și

Aşa arată o misiunie de salvare de sub dărâmături. De data aceasta, este doar o simulare într-un concurs, iar victimele nu sunt în pericol real. Un detaliu pe care câinii salvatori nu îl ştiu, aşa că îşi iau misiunea în serios.

Gin Tonic şi antrenorul său sunt din Slovenia şi au venit hotărâţi să demonstreze arbitrilor că sunt demni de titlul de campioni.

Matej Velikonja, concurent din Slovenia: ”Acesta este câinele meu, Gin Tonic a făcut chiar o treabă bună. Putea mai bine, întotdeauna ţintim spre perfecţiune”.

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Câţi ani v-aţi antrenat pentru a ajunge aici?”

Pe acelaşi subiect

Matej Velikonja, concurent din Slovenia: ”Mult! Câinele are 7 ani şi îl antrenez de când l-am luat şi avea două luni”.

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Ce te motivează?”

Matej Velikonja, concurent din Slovenia: ”Să ajut oamenii”.

Kika, unul dintre cei mai buni câini de salvare ai României

Câinii şi antrenorii lor au făcut din pasiune un stil de viaţă. Ei sunt voluntarii pe care fiecare ţară se bazează în caz de dezastre naturale sau în misiuni speciale. România ţine pasul cu brio.

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Pentru a ajunge să facă performanţă, Kika s-a antrenat aproape 5 ani de zile. Este unul dintre cei mai buni câini de salvare pe care îi are ţara noastră şi este gata să intre şi ea în competiţie”.

Jose arbitrează de peste 20 de ani astfel de competiţii. A venit tocmai din Belgia ca să evalueze echipele.

Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare se desfăşoară timp de trei zile

Jose Buggenhout, arbitru: ”E o experienţa bună pentru toată lumea. Echipele vin, se uită şi spun: "România procedează aşa, Israel sau Cehia lucrează altfel, poate putem învăţa de la ei"

Prof. Liviu Ionescu, arbitru: ”Vrem să vedem care sunt cele mai bune echipe canine de salvare din lume. Participă la cele 4 probe: căutarea în dărâmături, căutarea la suprafaţă, urmă şi obedienţă şi dexteritate”.

Competiţia se desfăşoară timp de trei zile, iar în concurs au intrat 80 de echipe de salvare. Cei care vor ocupa poziţii fruntaşe vor fi înscrişi, automat, într-un registru internaţional al salvatorilor voluntari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cei mai buni câini de salvare din lume se întrec la Craiova pentru titlul mondial