Antena Meniu Search
x

Video Pisici maidaneze vândute pe internet ca feline de rasă. Înșelăciunea a fost descoperită chiar de femeia care le dăduse spre adopție

O femeie a dat spre adopţie doi pui de pisică maidanezi şi a descoperit, întâmplător, că sunt vânduţi pe Internet drept pisoi de rasă. Observator a descoperit că în carnetele de pedigree false scrie cane corso, culmea, o rasă de câine. Deşi vorbim de mai multe infracţiuni, poliţiştii spun că ei se ocupă de câini, nu de pisicuţe. 

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 12:36

Vezi și

O femeie din Bucureşti a dat spre adopţie doi pui de pisică, la sfârşitul săptămânii trecute. Nu mică i-a fost surpriza când a descoperit pe Internet mai multe anunţuri cu fotografia unuia dintre pui, scos la vânzare ca fiind de rasă. De curiozitate, a sunat şi a stabilit o întâlnire. 

Femeie: Mi-a fost teamă să mă duc să spun că eu sunt, ţi le-am dat spre adopţie, nu să-l vinzi. Scoatearea la vânzare s-a făcut a doua zi după adopţie.

Puiul de pisică era scos la vânzare cu preţul de 750 de lei, avea trecut un cod de pedigree, iar vânzătorul scria că este din rasa british silver. 

Femeie: Este al şasealea număr de telefon pe care-l obţin. Fiecare postare, la aceleaşi poze are cu totul alte numere de telefon.

Pe acelaşi subiect

Femeia s-a dus la poliţie să reclame înşelăciunea. Prima dată a ajuns la Secţia 19 de Poliţie. 

Femeie: Este vânzare ilegală de animale.

Poliție: Vă aduc Codul Penal, dacă găsiţi în Codul Penal infracţiunea asta, trafic de animale, nu ştiu.

A fost trimisă apoi la Poliţia Locală, unde trebuia direcţionată către Poliţia Animalelor. Răspunsul a fost halucinant. 

Agent poliție: Cu pisicile nu se ocupă Poliţia Locală. Sunt animale pentru care, nu, nu ştiu, nu avem bază legală pentru aşa ceva. Câini da, pisici, nu.

În cele din urmă, a făcut o sesizare scrisă pe email şi încă aşteaptă răspuns. Am încercat şi noi să cumpărăm un pui de pisică de rasă şi am ajuns la aceeaşi reţea. 

Reporter: Ne dai şi acte la el?

FemeieE ăsta, carneţelul de sănătate.

ReporterAm înţeles, eu mă refeream la carnet de pedigree.

Femeie: Nu au carnet de pedigree.

ReporterDar aşa era trecut pe internet.

Femeie: Nu are, doar părinţii.

ReporterŞi aveţi carnetul de pedigree al părinţilor?

FemeieDa, îl am, e la mama mea.

Vânzătorul a trimis ulterior un aşa-zis carnet de pedigree în care însă scrie "cane corso", numele unei rase de câini. Vânzătorul nu a mai răspuns apoi nici la mesaje, nici la telefon. 

Ioana Rosenberg, voluntar FPAM: Dacă are pedigree, un animal de rasă nu poate fi vândut decât în canisă sau în crescătorie autorizată. În orice alte condiţii, vorbim de înşelăciune, comerţ ilicit cu animale de companie şi, bineînţels, de evaziune fiscală.

Roxana Ciornei, ONG protecţia animalelor: Din păcate, autorităţile nu pot stopa acest fenomen, persoanele care vând animale nu pot fi nici controlate. Rareori am auzit cazuri de persoane amendate.  

Reprezentanţii Poliţiei Bucureşti nu au vrut să comenteze reacţia colegilor de la Secţia 19. Precizează doar că femeia a fost îndrumată să depună plângere şi nu a făcut acest lucru. Dar, în cauză, ar fi fost întocmit un proces verbal, direcţionat către Biroul de Investigaţii Criminale.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Fii Observator » Pisici maidaneze vândute pe internet ca feline de rasă. Înșelăciunea a fost descoperită chiar de femeia care le dăduse spre adopție