Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cel mai poluat oraş din ţară luptă acum pentru titlul de Capitală Verde Europeană. Îşi va produce singur energia electrică

Braşovul se vede din ce în ce mai verde! De la unul dintre cele mai poluate oraşe din ţară, a ajuns un candidat redutabil pentru titlul de Capitală Verde Europeană. Autobuzele electrice sau hybrid şi un parc fotovoltaic impresionant sunt paşii care schimbă direcţia spre un viitor fără poluare. 

de Claudiu Loghin

la 06.06.2024 , 21:26

Cel mai poluat oraş din ţară în 2021, Braşov luptă astăzi pentru titlul de Capitală Verde Europeană a anului 2026, alături de alte 9 oraşe din Europa. Un atuu în bătălie îl reprezintă flota transportului în comun. Peste 90% dintre autobuzele şi troleibuzele din oraş sunt electrice sau hybrid. 

Astfel că noi autobuze nepoluante vor completa flota în curând. 147 de autobuze electrice vor fi încărcate în noul garaj al RATBV. 

Primul oraş care îşi va produce singur curent

Vezi și

"Avem 88 de mijloace de transport verzi pe care le vom recepţiona în perioada următoare şi totodată suntem foarte aproape de a avea 100% din transportul pe municipiu acoperit de transport verde", declară primarul oraşului Alen Coliban.

În cartierul Stupini, se fac ultimele pregătiri pentru inaugurarea unui parc fotovoltaic impresionant, întins pe 20 de hectare. Oraşul de sub Tâmpa va fi primul din România care îşi va produce singur energia electrică. Cele 30 de mii de panouri vor asigura mai bine de 90% din consumul public de energie din oraş. Vor produce energia electrică ce va ajunge la iluminatul public, în şcoli, grădiniţe, dar şi la tunurile care vor produce zăpada artificială în Poiana Braşov. 

În ultimii ani, au fost construite mai multe instituţii de învăţământ care să acopere zonele rezidenţiale din oraş. În doi ani, copiii vor putea trece pragul altor 4 creșe și 6 grădinițe ce vor fi echipate cu tehnologie inteligentă, mobilier modern, și echipamamente pentru sport, omologate de federațiile de profil.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Cel mai poluat oraş din ţară luptă acum pentru titlul de Capitală Verde Europeană. Îşi va produce singur energia electrică