Antena Meniu Search
x

Video Locul din România care se află în topul celor mai frumoase destinaţii din lume. 100 de milioane de lei, investiţi în cultură

Când vorbim despre turism în România, Braşov e cap de listă. Natura, castelele ce ne-au făcut celebri în lume şi, mai nou, evenimentele culturale aduc tot mai mulţi străini la noi în ţară. Milioane de lei s-au investit în cultură, în oraşul de sub Tâmpa. De la festivaluri de jazz, teatru și film, la dans şi spectacole de operă. De altfel, Braşovul a fost inclus şi într-un top al celor mai bune 25 de destinaţii turistice din lume în 2024. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 06.06.2024 , 17:28

Braşovul e plin de turişti, fie vară, fie iarnă. Peisajele fabuloase, aerul curat de munte şi viaţa culturală care înfloreşte de la an la an fac ca oraşul să fie una dintre cele mai populare destinaţii din ţară, dar şi din lume. Vara aceasta, turiştii au de ales între zeci de evenimente. De la festivaluri de jazz şi bluzz, expoziţii, concerte de muzică populară, piese de teatru şi spectacole de operă. 

O vizită în Braşov e o experienţă pentru toate simţurile. Clădirile din Piaţa Sfatului, unele mai vechi de peste un secol, fascinează turiştii. 

Zeci de evenimente culturale

Vezi și

Centrul Cultural Apollonia este unul dintre cele mai noi repere de pe harta culturală a oraşului. Lucrările de reabilitare de aici au durat 4 ani şi au costat 17 milioane de lei. La filarmonică sau operă, spectacolele se joacă doar cu casa închisă. 

Pe acelaşi subiect

"Este o viaţă culturală efervescentă, este o viaţă culturală plină. Din punctul nostru de vedere, faptul că de peste doi ani sala este neîncăpătoare, toate spectacolele sunt cu sold out dovedeşte foarte clar că suntem pe un drum bun. Există un apetit fantastic al publicului pentru cultură, pentru operă", povesteşte Mihai Irimia, director artistic al Operei din Braşov.

Peste 70 de evenimente culturale sunt pregătite anul acesta. 

100 de milioane de lei pentru cultură

"Vom avea în acest an, proiecte independente finanţate din bugetul pe care îl alocăm care se va ridica la 6 milioane de lei pentru acest domeniu. Ca finanţări, per total, cultura a crescut de la 30 de milioane, la peste 100 de milioane buget anual", explică Allen Coliban, primarul municipiului Braşov 

Iar asta se vede şi în numărul de turişti, tot mai mulţi de la un al la altul. Şi de toate vârstele.  Braşovul a fost inclus recent şi în topul celor mai frumoase 25 destinaţii din lume. Clasamentul a fost realizat de cea mai cunoscută platformă de turism. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Travel » Locul din România care se află în topul celor mai frumoase destinaţii din lume. 100 de milioane de lei, investiţi în cultură