Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Chef Cătălin Scărlătescu, bucătar regal la Festivalul de Artă Medievală din Suceava

Cavaleri în armuri, domniţe, oşteni, bufoni şi păpuşari din şase ţări au creat o atmosferă de poveste în Cetatea de Scaun a Sucevei, la Festivalul de Artă Medievală. Vizitatorii s-au bucurat de peste 70 de spectacole, care i-au purtat în timp, în vremuri de mult apuse.

de Angela Bertea

la 13.08.2022 , 08:54

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost "cucerită" de sute de cavaleri, domniţe, oșteni, bufoni sau mercenari. Toţi şi-au dat întâlnire în curtea cetăţii, unde au creat o lume de basm.

Chef Cătălin Scărlătescu, bucătar regal la Festivalul de Artă Medievală din Suceava

Luptător: Reconstituirea bătăliei de la Codrii Cosminului, unde Ştefan Cel Mare a luptat împotriva polonezilor. O mică parte din colecţia de arme şi armuri purtate de mercenari, secolele XII -XIII. Scuturile defensive, spate de-o mână, topoare de luptă, suliţe. Avem reprezentanți de armament, jocuri medievale, fierărie şi interacţiune cu publicul. 

Vezi și

Spectatorii s-au putut bucura de zeci de spectacole inedite. Luptele, demonstraţiile cavalereşti sau turnirurile, dar şi dansurile medievale i-au ţinut conectaţi ore în sir.

Pe acelaşi subiect

Tânără: Ne-au plăcut armele acelea care au tras. Este interactiv şi este ok. 

Femeie: Uimitor! Nu ne aşteptam să găsim aşa. Am avut noroc. Am admirat ce minunăţii au putut să construiască la vremea aceea. 

Vizitatorii nu s-au mulţumit doar să admire spectacolele, ci au şi intrat în pielea personajelor medievale. 

Copil: Este super. Prima dată a fost un pic mai greu, dar după un timp te descurci. 

Bucătar regal a fost Cătălin Scărlătescu, care a pregătit preparate delicioase, pentru toate gusturile.

Scărlătescu: M-am dus în şanţul cetăţii şi am adunat scoici. M-am apucat şi de un gulaş super calumea. Şi în rest...ciolan, burgeri de astea.

Festivalul de Artă Medievală, devenit deja o tradiţie în Cetatea de Scaun a Sucevei, va continua până duminică seara. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Chef Cătălin Scărlătescu, bucătar regal la Festivalul de Artă Medievală din Suceava